A scăzut numărul profesorilor care şi-au declarat veniturile din meditaţii

A scăzut numărul profesorilor care şi-au declarat veniturile din meditaţii

O analiză în ceea ce priveşte situaţia meditaţiilor în particular, arată că mai puțini profesori și-au declarat, anul acesta, la Finanțe, veniturile câştigate. Dar şi acestea declarate de dascălii meditatori și evidențiate în acte au "intrat la apă“ față de 2015. Fiecare profesor care a înregistrat la Fisc obținerea de venituri din meditații a câștigat în 2016, în medie, câte 7.624 de lei pe întreg anul.

De remarcat faptul că în 2016, doar 46 de profesori au evidențiat în declarațiile către ANAF venituri din profesii liberale, respectiv din acordarea de meditații.

Fiscul nu are cum să verifice dacă sumele declarate de cadrele didactice meditatoare sunt cele reale și nici nu poate verifica exact câte alte cadre didactice mai încasează bani din această activitate, dar nu îi declară în acte.

Totuși, având în vedere că unii profesori au dispărut anul acesta din evidențele Fiscului ca meditatori, ANAF îi poate urmări pe respectivii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un reprezentant al Fiscului a spus că profesorii care acordă meditații, dar nu își declară veniturile realizate pot fi "vizitați“ de inspectorii de la Antifraudă Fiscală, în special dacă există reclamații la adresa lor.

Antifrauda poate da "iama“ la nunți să vadă dacă artiștii plătesc impozit

Potrivit acelorași surse din cadrul Fiscului, la fel cum pot fi verificați profesorii care acordă meditații, tot așa se pot descoperi și interpreții, artiștii care cântă pe la nunți, contra unor sume uriașe. „Unii artiști care au fost în baza noastră de date anii anteriori și care nu au mai declarat anul următor venituri din astfel de activități vor fi notificați în anul în care nu își mai declară veniturile. Acum există posibilitatea ca Direcția Antifraudă să verifice direct la nunți dacă artiștii încasează bani pentru serviciile prestate“, a mai spus reprezentantul Fiscului, titrează gds.