A scăpat de dosar penal pentru că organismul lui produce alcool. Pățania unui șofer

A scăpat de dosar penal pentru că organismul lui produce alcool. Pățania unui șofer Etilotest. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Șoferul din Belgia a fost achitat pentru conducere în stare de ebrietate, după ce s-a constat că organismul său produce alcool. Bărbatul a scăpat de dosarul penal pentru că suferă de sindromul auto-brewery (ABS).

Organismul șoferului produce alcool

Afecțiunea de care suferă belgianul este extrem de rară.  Concret, intestinele acestuia produc alcool într-o concentrație variată. Anse Ghesquiere, avocatul bărbatului, a declarat luni că, acesta a lucrat la o fabrică de bere în ultimii ani.

Conform apărătorului său, belgianul a fost examinat de trei medici, care au confirmat că acesta se confruntă cu sindromul ABS.

Alcool, volan, băutură

Sursa foto Arhiva EVZ

Nu avea caracteristicile specifice unei persoane în stare de ebrietate

Potrivit presei din Belgia, judecătorii au subliniat că șoferul nu a prezentat simptome de intoxicație.  Astfel, acesta a fost achitat ulterior de Tribunalul de poliție din Bruges.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un biolog clinician al Spitalului AZ Sint-Lucas, a afirmat că persoanele cu sindromul de absorbție alcoolică produc același tip de substanțe precum cele găsite în băuturile alcoolice. Totuși, aceștia nu resimt efectele acestora și nici nu arată un comportament specific unei persoane aflate în stare de ebrietate.

A scăpat de rigorile legii. Intestinele sale produc alcool

Conform specialiștilor, oamenii nu se nasc cu acest sindrom, ci îl pot dezvolta atunci când au deja o altă afecțiune la nivelul intestinelor. Numai în unele cazuri aceștia prezintă semnele specifice consumului de alcool. Printre acestea se numără dificultățile de vorbire,  pierderea funcțiilor motorii, amețeli și confuzie.

alcool, minori

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Sindromul Auto-Brewery este asociat cu o creștere necontrolată a drojdiilor  care produc alcool in mod natural in intestin. Candida albicans este un tip de drojdie care duce la astfel de efecte. Aceste drojdii metabolizează carbohidrații și zaharurile din alimente. Ulterior, acestea sunt transformate în alcool etilic (etanol) prin fermentație. Alcoolul produs este absorbit și distribuit în fluxul sanguin din întreg corpul uman.

Medicii susțin că inclusiv anumite tratamente medicamentoase pot duce la apariția acestei afecțiuni.