Evenimentul Zilei > Monden > A recunoscut, în sfârșit! De ce a plecat Denise Rifai de la Realitatea și cine a fost cel mai fericit de demisia sa?
VIDEO

A recunoscut, în sfârșit! De ce a plecat Denise Rifai de la Realitatea și cine a fost cel mai fericit de demisia sa?

Denise Rifai a mărturisit în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că au fost multe momente în viață când i-a fost greu. Dar, cel mai greu dintre ele, a fost momentul în care a trebuit să-și dea demisia de la Realitatea. I s-a părut „cel mai greu, cel mai dureros, cel mai nedrept lucru”.

Denise Rifai nu a ascuns faptul că Realitatea a însemnat foarte mult pentru ea. Iar decizia de a părăsi această televiziune „într-o secundă”, a fost una dintre cele mai grele din viața sa.

„A fost cea mai dură și grea și cea mai mare rană… O decizie foarte grea pe care a trebuit să o iau, culmea, într-o secundă. Viața mea toată, meseria mea toată, eu, publicul meu, realizările mele… Atâta frică, atâta reușită, atâta provocare, atâtea emoții, atâtea reușite… E viața mea toată Realitatea. E viața mea politică toată. Sunt toate realizările mele acolo. Și a trebuit să iau această decizie, într-o secundă, pentru că sunt ceea ce spun că sunt și nu sunt de vânzare”, a povestit Denise Rifai în cadrul emisiunii „Dosare de presă”, pe evz.ro.

Rifai a explicat și de ce plecarea de la Realitatea a dărâmat-o atât de tare. Aceasta a lăsat să se înțeleagă faptul că, într-un fel, oamenii în care a avut încredere au trădat-o.

„Eu n-am avut niciodată-niciodată probleme cu încrederea în mine. Eu știu cine sunt de când m-am născut. Iubesc ceea ce fac. Am fost foarte supărată pentru că mi-am dat seama că e foarte greu să găsești o oază în universul acesta intern, unde structura respectivă să își asume un jurnalist care să fie corect. Eu mi-am dat seama că eu am foarte puține zone unde aș putea să am o emisiune corectă”, a mai spus Rifai.

Jurnalista a adăugat că „acest capitol s-a închis pentru mine”.

„Tata întotdeauna mi-a zis că o să sufăr”

În mod surprinzător, omul cel mai fericit de demisia jurnalistei de la Realitatea PLUS a fost chiar tatăl acesteia.

„Știi ce fericit a fost tata când mi-am dat demisia? Nu m-a sunat și, peste vreo două, trei săptămâni, sună. Adică, vorbeam constant, dar nu m-a întrebat. Știa foarte bine ce se întâmplă. Știa că mi-am dat demisia, că a văzut și el pe la televizor, pe colo, pe colo. A văzut că nu mai sunt…

Și pe la vreo două, trei săptămâni distanță, îmi zice la telefon, „Auzi, dar ce-ai făcut cu ăia? Ți-ai dat demisia? Ce-ai făcut” Și zic, „Păi, ce să fac, cum adică ce-am făcut? Am făcut ce-am considerat”.

„Și ce facem de-acum încolo?” „Ce să facem, noi doi? Tu-ți faci treaba ta, eu îmi îmi văd de treaba mea și vedem”. Eu nu i-am spus nici când am semnat cu Kanal D. Nu i-am spus nimic. Mi-am văzut de treaba mea.

(…) Și cred că el, cumva, tot speră că o să mă liniștesc. Dar, eu nu… Ar vrea să renunț la mediul ăsta. Să lucrez într-un alt domeniu. Când mi-am dat demisia, am simțit de ce nu-i place (domeniul presei, n.e.). Pentru că nu suntem independenți, până la capăt. Întotdeauna mi-a zis că o să sufăr. Și așa e. De asta am ales să fac altceva. Pentru că eu fac altceva”, a dezvălui Rifai.

„Sunt independentă finaciar de mai bine de 10 ani”

Denise Rifai nu a ascuns faptul că s-a născut într-o familie privilegiată. Dar a explicat că a vrut dintotdeauna să poată să demonstreze ceea ce poate. Iar mașina foarte scumpă, pusă la dispoziție de cel mai important bărbat din viața sa, tatăl său, a considerat-o ca fiind cu adevărat a sa, doar în momentul în care a putut să o întrețină din banii câștigați de ea.

„Eu cred că, în sinea lui, e mândru că nu am atârnat la el niciodată. Sunt un copil, care mi-am dorit întotdeauna să-mi demonstrez că pot. Eu întotdeauna am condus o mașină scumpă, pe care tatăl meu mi-a pus-o la dispoziție, întotdeauna, toată viața mea.

Și întotdeauna am simțit că o să merit mașina aia, că o să pot să mi-o întrețin din banii mei. Până atunci e mașina lui. Tot timpul mi-a zis să pună mașina pe numele meu. Nu suport chestia asta, pentru că eu m-am născut într-o zonă privilegiată, cumva, prin prisma muncii lui, a corectitudinii lui, a ceea ce el a construit în viață. Dar să vedem dacă o să reușesc și eu, să mi-o ofere mie.

Însă eu sunt independentă financiar de mulți ani, deja. De mai bine de 10 ani. Deci nu există niciun fel de schimb între mine și tata, din niciun punct de vedere. Eu sunt toată eu”, a explicat jurnalista.

„Dumnezeu mi-a închis o ușă și mi-a deschis una mult mai mare”

Denise Rifai a mărturisit franc, faptul că cei de la Kanal D au primit-o minunat și s-au purtat cu ea așa cum ar fi trebuit să se comporte oamenii de la Realitatea, „pentru care am muncit și cărora le-am adus beneficii”.

„Nu i-am zis că am semnat cu Kanal D. La un moment dat m-a întrebat, în toamnă, „Măi, dar tu ce faci?” Zic, „Eu am proiectele mele. O să te anunț ce decizie iau”. Și când am luat o decizie, m-am dus și i-am spus decizia. I-am spus „Este o emisiune drăguță, sper să-ți placă”.

Cred că, în sinea lui, îi place, pentru că fiind o emisiune, o dată pe săptămână, numai sunt în focul ăsta zilnic al nebuniei noastre. Cred că și el se gândește că pentru mine e o perioadă mai așezată. Dar noi muncim la fel de mult, eu sunt la fel de epuizată, de muncită… Dar mă văd o dată pe săptămână. E alta distribuția. E altfel, totuși, consumul emoțional, la o emisiune pe săptămână, nu zece.

(…) Am intrat într-o casă nouă (Kanal D, n.e), unde niște oameni minunați m-au primit minunat. M-au primit așa acum ar fi trebuit să se poarte cu mine oameni pentru care am muncit și cărora le-am adus beneficii. S-au purtat excepțional cu mine, Kanal D, și îmi oferă șansa unui proiect absolut minunat. Vorbim de un format internațional pe care l-au adus în România pentru mine.

Este din Turcia. Inițial a fost la CNN Turk. Acolo e un format îndrăgit, care rupe. Și sunt foarte onorată că o televiziune generalistă a ales să facă și altceva, o altfel de emisiune, pentru mine, ca jurnalist. Este cea mai mare onoare. Dumnezeu mi-a închis o ușă și mi-a deschis una mult mai mare”, a mai spus Denise Rifai.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: