Abdulmanap a murit la doar 57 de ani la un spital militar din Moscova, din cauza unor complicaţii generate de infectarea cu Covid-19 în luna mai.

După o lungă luptă cu boala, tatăl lui Khabib Nurmagomedov a pierdut lupta după ce iniţial se recuperat în urma unui accident vascular cerebral.

El era internat la terapie intensivă şi beneficia de cel mai bun tratament, aşa cum promisese însuşi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, un mare fan al celor doi.

Abdulmanap era considerat un antrenor legendar din mai multe discipline MMA, dar după ce a contractat coronavirus în mai a suferit accidentul vascular cerebral.

Ulterior, el a fost supus unei operații de bypass cardiac și a fost plasat în comă indusă, dar a rămas în stare critică după trezire.

Campionul UFC, Khabib, a dezvăluit în iunie că își vizita zilnic tatăl la spitalul militar din Moscova și că a fost recunoscut părintele său în ciuda stării acestuia.

„Starea lui este încă gravă, este încă în terapie intensivă”, spunea Khabib potrivit RT.com.

„Coronavirusul în sine este în spatele lui, dar virusul a avut consecințe asupra rinichilor și inimii sale.

Îl vizitez, mă recunoaște, dar nu există nicio comunicare pentru că este conectat la aparate. În fiecare zi mă lasă să intru, petrec o jumătate de oră, îi țin mâna.

Când întreb: «Părinte, mă recunoști?» El gesticulizează și mă anunță.”

Două figuri legendare în UFC, Dana White și Conor McGregor, și-au anunțat sprijinul pentru Abdulmanap la începutul anului, iar irlandezul a elogiat cariera antrenorului.

El a spus: „Mă rog pentru recuperarea lui Abdulmanap Nurmagomedov. Un om responsabil pentru mai mulți campioni mondiali, în mai multe discipline de luptă decât știm noi.

Un adevărat geniu al artelor marțiale! Foarte întristat la auzul acestei vești în această seară. Rugați-vă pentru familia Nurmagomedov în acest moment.”

Amintim că însuşi Vladimir Putin a intervenit pentru a ajuta la salvarea vieții lui Abdulmanap Nurmagomedov.

Starea de sănătate a antrenorului a fost  marcată şi de faptul că acesta a fost operat la inimă în urmă cu un an.

Nu mai este o noutate că Putin este apropiat de familia Nurmagomedov, în 2018 invitându-i pe Khabib și tatăl său la o întâlnire după ultimele victorii importante ale acestuia din UFC, cu Conor McGregor și Dustin Poirier.

sursa: Daily Star

explicaţie foto: Abdulmanap Nurmagomedov, Khabib Nurmagomedov şi Vladimir Putin. Tatăl campionului din UFC, în stânga imaginii.