A murit scriitorul Denis Dinulescu. Avea 74 de ani

A murit scriitorul Denis Dinulescu. Avea 74 de aniDenis Dinulescu. Sursă foto: Facebook

Scriitorul şi scenaristul Denis Dinulescu s-a stins din viață pe data de 15 mai, la vârsta de 74 de ani.

A murit scriitorul Denis Dinulescu

Considerat unul dintre cei mai buni scriitori contemporani, Denis Dinulescu a murit pe data de 15 mai și incinerat la data de 20 mai. În urmă cu două zile, cei mai apropiați ai săi au călătorit pe litoralul românesc pentru a-i arunca cenușa în mare, o ultimă dorință a acestuia.

Mirela Gruita, realizator TVR și apropiată a lui Denis Dinulescu a scris pe rețelele de socializare că dorința scriitorului a fost să fie incinerat, iar cenușa sa să fie aruncată în mare, lucru care s-a întâmplat în urmă cu câteva zile.

„Cenușa să mi-o aruncați în Mare!!,, Așa grăit-a Denis Dinulescu. Și așa va fi, Prietene!

Te bucurai că la sfârșitul lui mai vom fi la mare! Vom fi ! Cenușa ta aruncată în valuri va face Marea să râdă!

Drum bun, Veteranule! Ne vom întâlni în fiecare vară când pașii noștri vor atinge valul. Odihnește-te-n pace!”, a scris Mirela Gruita pe Facebook în ziua în care Dan Dinulescu a murit.

Denis Dinulescu

Denis Dinulescu. Sursă foto: Facebook

O viață dedicată pasiunii sale

Theodor Denis Dinulescu s-a născut pe 14 ianuarie 1950 la Giurgiu. A fost jurnalist, scriitor și dramaturg român.

A fost renumit publicului român în special pentru piesa de teatru „O zi din viața lui Nicolae Ceaușescu”, pusă în scenă la Teatrul Mic sub regia lui Alexandru Tocilescu în 2005, precum și pentru volumul de proză scurtă "Japonezul albastru", publicat de editura Cartea Românească în 2000.

În 2005, Denis Dinulescu se afla deja la a doua sa producție pe scena Teatrului Mic, debutând ca dramaturg în 1993 cu textul „Dacă dă Dumnezeu și plouă”, regizat de Dan Micu.

A făcut parte din colectivul fondator al ziarului de satiră „Academia Cațavencu”, iar în 2011 a revenit, pentru o scurtă perioadă, în funcția de redactor-șef la aceeași publicație. De asemenea, a fost scenarist pentru mai multe producții de televiziune, inclusiv „Poveste de cartier”, regizat de Theodor Halacu-Nicon, filmul de acțiune „Un caz de dispariție„, regizat de Dan Păduraru, și serialul "Om sărac, om bogat", produs de Media Pro Pictures.

De-a lungul vieții sale, Denis Dinulescu a scris și proză, lansând patru cărți remarcabile. Prima sa operă, „Jurnalul surorilor Grimm”, a fost publicată de Editura Ion Creangă în 1993. Ulterior, a continuat să încânte cititorii cu volumul „Grenada”, apărut la Editura Cartea Românească în 1996. În anul 2000, aceeași editură a lansat „Japonezul albastru”, iar în 2007, Editura Semne a publicat ultima sa carte de proză, „Cele zece neveste ale lui Oedip”.