Evenimentul Zilei > International > A murit fostul bodyguard al lui Osama bin Laden. Decesul fostului terorist este învăluit în mister
A murit fostul bodyguard al lui Osama bin Laden. Decesul fostului terorist este învăluit în mister

A murit fostul bodyguard al lui Osama bin Laden. Decesul fostului terorist este învăluit în mister

Nasser al-Bahri – fosta gardă de corp a temutului terorist Osama bin Laden – a decedat într-un spital din sudul Yemenului, după ce a pierdut lupta cu o boală neprecizată, relatează BBC.

Nasser al-Bahri, a cărui vârstă exactă nu se cunoaşte, dar se crede că avea în jur de 40 de ani, a murit în oraşul Mukalla. Cunoscut drept Abu Jandal, bărbatul de origine yemenită i-a fost nu numai gardă de corp lui bin Laden, ci şi şofer în perioada în care acesta se afla în Afganistan. A fost eliberat din închisoarea de la Guantanamo Bay în 2008, când i s-a permis totodată să se întoarcă în Yemen. Potrivit BBC, pe parcursul anilor 1990, al-Bahri a fost implicat în atentate organizate de militaţi islamişti în Bosnia, Somalia şi Afganistan, dar ulterior a abandonat Al-Qaida.

 Într-un interviu acordat în 2010, fostul terorist avertiza că tinerii din Yemen sunt atraşi de grupările extremiste.
Bin Laden a fost ucis de forţele speciale americane în timpul unui raid desfăşurat în Abbottabad, Pakistan, în mai 2011.