A murit deputata Liana Dumitrescu. Familia reclamă medicii

A murit deputata Liana Dumitrescu. Familia reclamă medicii

Deputata din partea minorităţii macedonene Liana Dumitrescu a murit în această diminaţă, în jurul orei 9.30, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti. Trupul neînsuflețit al Lianei Dumitrescu va fi depus mâine la Parlament.

Săptămâna trecută, chiar cu două zile înainte de a împlini 38 de ani, aceasta a suferit un atac cerebral. A fost internată în stare gravă, iar a doua zi a fost operată. Liana Dumitrescu suferea de o boala cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă. Pe tot parcursul internării, funcţiile vitale au fost susţinute cu ajutorul aparatelor. Liana Dumitrescu s-a născut pe 20 ianuarie 1973. De profesie jurist, a fost aleasă deputat de Neamţ, în 2008, din partea Asociaţiei Macedonenilor din România. Ea a fost parlamentar şi în legislatura 2004 - 2008. Familia reclamă îngrijirile primite în spital Ieri, medicii precizau că starea de sănătate a deputatei Liana Dumitrescu continuă să fie extrem de gravă. Familia a reclamat la Parchetul General modul în care medicii din Spitalul Elias s-au ocupat de ea. Procurorii au deschis o anchetă în acest caz. Acuzaţii de fals în dosarul medical

"Pe zi ce trecea sesizam tot mai multe nereguli care au dus la agravarea şi deteriorarea stării ei de sănătate. Medicii au refuzat să ne dea documentele medicale ale pacientei sub pretextul că nu cunoaştem medicină. O parte din documente ne-au fost, în sfârşit, date după 48 de ore, timp suficient pentru a le falsifica", susţine, într-o scrisoare, mama deputatei, Constantina Dumitrescu, ne mulţumită şi de faptul că fiica ei nu a fost dusă în alt spital.

Şi deputata Oana Antonescu, care a stat la Elias în ultimele zile, confirmă spusele mamei. "Am cerut marelui profesor Băjenaru să ne dea dosarul medical. Ne-a spus că nu ne pricepem. Abia după 48 de ore l-am primit. Am anunţat Procuratura".

Medicii spun că au întârziat cu prezentarea actelor medicale familiei pentru că au avut nevoie de timp pentru a pune la punct dosarul care are 150 de pagini. În plus, susţin că au făcut tot ce puteau pentru a o ajuta.

"Sub tratament, boala a avut o evoluţie spre agravare. Asta a făcut imposibil transferul către alte centre medicale unde, oricum, nu s-ar fi putut face nimic în plus. Toate procedurile la care a fost supusă au fost făcute conform tuturor ghidurilor de specialitate. Investigaţiile de laborator au fost realizate atât la laboratoare din ţară, cât şi din străinătate", a explicat managerul Doina Dimulescu.

Procurorii au ridicat foile de observaţie

Pe de altă parte, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, neurolog şi şef al echipei de doctori care se ocupă de deputată, a spus: "În experienţa mea de 30 de ani, am mai întâlnit 4-5 cazuri la fel de grave care sub tratament făcut la timp şi corect au avut evoluţie gravă". Familia a făcut ieri o sesizare la Parchet. "Procurorii s-au deplasat la spital, au ridicat foile de observaţie şi fac cercetări cu privire la aceste reclamaţii", a declarat magistratul Dana Tiţian, de la Parchetul General. (A contribuit Georgeta Ghidovăţ)

Ne puteți urmări și pe Google News