Evenimentul Zilei > Monden > A murit „cel mai bun DJ care a existat vreodată”. Muzica de club pierde un gigant
A murit „cel mai bun DJ care a existat vreodată”. Muzica de club pierde un gigant

A murit „cel mai bun DJ care a existat vreodată”. Muzica de club pierde un gigant

Şoc de proporţii pentru toţi cei care apreciază muzica de club odată cu anunţul morţii celui care a fost legendarul DJ Tony Wyn-Jones.

Vestea morţii celebrului DJ şi om de radio  a fost dată luni de familia celui care a decedat la 77 de ani, în urma unei lungi suferinţe. DJ Tony Wyn-Jones a plecat dintre noi la casa lui din orăşelul Neath (Țara Galilor).

De-a lungul carierei sale, acesta a lucrat la Radio One (n.r. – deţinut şi operat de BBC) şi a fost foarte apreciat pentru muzica de club pe care a pus-o în cele mai cunoscute discoteci din Marea Britanie. Ulterior, el a devenit consilier local în cadrul Consiliului Neath Porth Talbot şi a reprezentat Bryncoch South pentru un mandat, între 2008 și 2012.

Mesaj pentru fanii lui Tony

Anunțând știrea neagră, fiul său Andy a scris pe Facebook: „Dragi prieteni. Acesta este fiul lui Tony, Andy, care postează. Este trist să vă spun că tatăl meu a murit mai devreme în această seară. Detaliile funerare urmează să fie confirmate și, după cum știți, vor fi restricții din cauza Covid-19.

Dacă nu răspund la orice mesaj, îmi cer scuze în avans. Vă mulțumesc tuturor că ați fost prieteni uimitori pentru tatăl meu și vă doresc tuturor dragoste, urări de bine și multă sănătate tuturor.”

Liderul Consiliului Neath Port Talbot, Rob Jones a spus: „Condoleanțele mele sincere sunt transmise familiei, mai ales în acest moment, când ne sunt aplicate restricțiile din cauza Covid-19. Tony Wyn-Jones a ocupat un mandat în secția Bryncoch South între 2008 și 2012. În numele tuturor celor din consiliu, transmit condoleanțe în acest moment.”

Totul a început în Top Rank

Wyn-Jones a fost căsătorit cu Glenys timp de 53 de ani, alături de care a avut 3 fii, David, Andy și Jonathan, 8 nepoți și 9 strănepoți. „Legendarul” DJ a lucrat la Radio One din 1969 până în 1973 după ce l-a impresionat pe DJ-ul rezident într-un club celebru din Swansea numit Top Rank.

Jones a continuat activitatea de DJ după ce a părăsit BBC până când a devenit „foarte bolnav”. Glenys spunea: „Obișnuia să meargă în jurul taberelor de vacanță ca DJ la Radio 1 și ori de câte ori puteam să-mi iau liber, mergeam cu el. A fost palpitant și a întâlnit nume mari în muzică precum Cliff Richard, The Fortunes, Badfinger. Bonnie Tyler a spus că a fost DJ-ul ei preferat din toate timpurile.”

Ea a adăugat: „El și-a iubit discurile și a continuat să lucreze ca DJ timp mult timp, până când s-a îmbolnăvit. Toată lumea spune că a fost cel mai bun DJ care a existat vreodată. A fost numit o legendă. Îi spuneam că ei îi spun «dragoste fără sfârşit».”

foto: DJ Tony Wyn-Jones

sursa: thesun.co.uk