Evenimentul Zilei > Social > A murit cel mai bătrân cântăreţ din lume, favoritul lui Hitler. AFLĂ ce vârstă avea
A murit cel mai bătrân cântăreţ din lume, favoritul lui Hitler. AFLĂ ce vârstă avea

A murit cel mai bătrân cântăreţ din lume, favoritul lui Hitler. AFLĂ ce vârstă avea

Johannes Heesters, solist de origine olandeză, a murit ieri, în Germania, la vârsta de 108 ani. Heesters a fost unul dintre cântăreţii preferaţi ai lui Hitler. El a murit într-o clinică din Bavaria.

Cartea Recordurilor Guinness l-a desemnat ca fiind cel mai în vârstă cântăreţ şi actor în activitate. Heesters s-a născut pe 5 decembrie 1903, în Olanda. Celebritatea sa a venit în urma recitalurilor susţinute în faţa naziştilor. Din cauza acestei apropieri, însă, cariera sa a avut de suferit, ulterior.
Astfel, în urmă cu trei ani, după o pauză de câteva decenii pe o scenă din Olanda, reîntoarcerea sa a fost un adevărat eşec. Tot în proteste vehemente s-a desfăşurat şi prima sa tentativă de a cânta olandezilor, în 1963. Cu acea ocazie, publicul unui teatru din Amsterdam l-a întâmpinat cu salutul hitlerist.
Un ziarist l-a acuzat, în urmă cu câţiva ani, că a cântat în faţa temutelor trupe SS în lagărul de la Dachau, din Bavaria, în 1941.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/BF3XNyyl7ro" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: