Omul de afaceri a murit la sfârşitul anului 2014 într-o clinică privată din Amman, unde fugise cu puţină vreme înainte de a fi condamnat la şase ani de închisoare de autorităţile române în dosarul “Mită la MAI”, caz intens mediatizat la acel moment.

Doi ani şi jumătate au trecut de atunci, timp în care în goana după averea lui Chelu mama sa duce un război pe viaţă şi pe moarte cu femeile din viaţa răposatului său fiu, în nu mai puţin de 250 de procese. 

Mai mult de atât, cele cinci văduve ale lui Chelu au format alianţe, au rupt legături, au dus lupta pentru avere ba pe cont propriu, ori pe armisţiţii, asta în condţiile în care fostul afacerist a împuternicit-o pe mama sa, Dorina Rîmar să împartă averea în cazul decesului său.

Iniţial, aceasta a încercat să-şi împace aşa cum a crezut de cuviiţă moştenitorii fiului său, însă lucrurile au luat o întorsură cu scenariu demn de seriale americane atunci când a cerut să fie evacuată din casă mama a trei nepoţi ai săi, basarabeanca Ala Procopenco. Moldoveanca a vândut atunci acţiuni la mai multe firme cotate la zeci de milioane de euro, soacra a contestat tranzacţiile făcute, făcând din drumul săptămânal la instanţe, un front de război.

Cert, nu ştie nimeni la cât se ridică moştenirea lăsată, dar un lucru sigur e că Cătălin Chelu era acţionar la sute de firme, parte din ele foarte bine cotate la Bursă. Zvonuri spun că gălăţeanul ar fi avut chiar şi conturi bancare uriaşe în afara ţării, bârfe care au dat naştere scenariului că şi-ar fi înscenat moartea în Iordania pentru a se face scăpat de condamnările instanţei de acasă.

Cine moşteneşte însă imperiul pe care se duc războaie în sala de judecată?

În urma divorţului de prima sa soţie, Corina, Chelu nu s-a recăsătorit. În schimb, a avut mai multe relaţii în concubinaj, legături amoroase ce i-au adus 10 moştenitori: 4 fete şi 6 băieţi, toţi recunoscuţi legal, scrie CanCan

Potrivit CanCan, lista, deloc scurtă a celor ce moştenesc parte din averea tatălui milionar, se împarte în:

– După divorţul de CorinaCati Simion, o tânără din Măcin, i l-a dăruit pe Cătălin Constantin (19 ani). De altfel, acesta este singurul major dintre copiii miliardarului, el preluând deja frâiele mai multor firme ale tatălui său;
– În urma relaţiei cu Gina Lungu, afaceristul a devenit tatăl Cătălinei-Elena (17 ani);
– Basarabeanca Ala Procopenco i-a născut şi ea doi fii şi o fiică: Cătălin-Ilie (9 ani), Ala-Amandina.

Te-ar putea interesa și: