Evenimentul Zilei > Actualitate > A început VÂNĂTOAREA DE LA BALC. Ce schimbări au intervenit pe lista de invitați a lui Țiriac
A început VÂNĂTOAREA DE LA BALC. Ce schimbări au intervenit pe lista de invitați a lui Țiriac

A început VÂNĂTOAREA DE LA BALC. Ce schimbări au intervenit pe lista de invitați a lui Țiriac

A început vânătoarea de la Balc. În fiecare an, la Balc, în județul Bihor, are loc vânătoare organizată de omul de afaceri Ion Țiriac. Evenimentul se desfășură în acest week-end, iar sute de mistreți sunt pregătiți pentru a fi sacrificați de cei care se bucură de această îndeletnicire, începând de astăzi, până duminică după-amiază.

La evenimentul organizat de omul de afaceri Ion Țiriac vor participa invitați cu nume sonore ale lumii economice și politice din Europa, oaspeți regali.

Aseară, pe aeroportul internațional din Oradea au sosit creatorul de modă italian Stefano Ricci, prințul Dimitrie Sturdza, fiind așteptați și Wolfgang Porsche, moștenitorul imperiului auto omonim, Klaus Mangold, fostul președinte al grupului Daimler-Chrysler sau Frantz Rauch, cel mai mare producător de sucuri din Europa.

Vânătoarea de mistreți se organizează în trei goane, din care două în prima zi, iar a treia în ziua următoare, la final având loc fotografia de grup, cu trofeele.

Sătenii din Balc sunt angajați, cu ziua, pentru a ajuta la goana vânatului, fiecare dintre ei urmând să primească 50 de lei pe zi, plus o anumită cantitate de carne de mistreț.

Carnea porcilor sacrificați va fi verificată de o echipă de medici veterinary, iar după rezultatele de laborator, carnea va fi dată unor cămine sociale sau se trimite spre fabrici de mezelărie din vânat, anunță Agerpres.