Evenimentul Zilei > Actualitate > A început scandalul PNL-USR: Liberalii trec în opoziție! Acuzații de blat cu PSD
A început scandalul PNL-USR: Liberalii trec în opoziție! Acuzații de blat cu PSD

A început scandalul PNL-USR: Liberalii trec în opoziție! Acuzații de blat cu PSD

Încă nu avem rezultatele finale ale alegerilor de duminică, dar scandaluri violente între PNL și USR au încput deja.

PNL anunță că va intra în opoziție în Consiliul Local din municipiul Alba Iulia, după ce algerile pentru Primărie au fost câștigate de USR – PLUS.

Deputatul Florin Roman, liderul PNL Alba a anunțat că partidul său va intra în opoziție în Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia. Parlamentarul liberal a afirmat într-o postare pe o rețea de socializare că aceasta este decizia corectă pentru PNL, în acest moment.

„La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în opoziție, cu cei 9 consilieri locali! Nu putem sta la masă cu trădătorii, cu cei care au susținut realizarea unor proiecte fantasmagorice!”, a scris Florin Roman în postarea de pe Facebook.

Florin Roman a precizat că PNL nu va putea face o alianță cu PSD și că în Consiliul Local Alba se prefigurează o majoritatea politică formată din PSD și USR PLUS.

„În altă ordine de idei, nu pot fi de acord cu o alianță cu PSD. Știți părerea mea despre ei! Trebuie să luptăm în Consilul local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor care ne-au votat și ale PNL, să fim opoziția la actuala administrație, care se configurează între USR și PSD!”, a scris deputatul PNL Florin Roman.

La Consiliul Local Alba Iulia, PNL a obţinut 9 mandate, Alianţa USR PLUS, 7 mandate, iar PSD, 4 mandate. În Consiliul Local intră şi un independent, Paul Victor Florea.

PNL a pierdut Primăria municipiului Alba Iulia, după mai bine de 25 de ani, cât a fost condusă de Mircea Hava, care a părăsit funcția pentru Parlamentul European și, ulterior, de Voicu Paul. Acesta din urmă a pierdut alegerile în fața candidatului Alianței USR PLUS, Gabriel Pleșa,

Candidatul USR PLUS, Gabriel Pleşa, a fost votat pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia de 36,80% dintre alegători, în vreme ce Voicu Paul, a obținut 33,72% din sufragiile exprimate.

După aflarea rezultatelor, liberalul Voicu Paul, clasat pe locul al doilea la alegerile de duminică, a transmis că respectă „opţiunea” locuitorilor din Alba Iulia și că îl felicită „bărbăteşte”, pentru victorie, pe Gabriel Pleşa, candidatul Alianţei USR PLUS.