A început microciparea în masă a europenilor! Chiar sunt numai avantaje?

A început microciparea în masă a europenilor! Chiar sunt numai avantaje?

În versiunile lor viitoare, microcipurile ar putea, de asemenea, să fie legate de aspecte mai complexe care ţin de date personale, cum ar fi să vă supravegheze starea de sănătate şi alte informaţii personale", a subliniat Eijk.

"Singura informaţie pe care o aveţi despre microcipurile implantate este cultura pop de la Hollywood şi, când e vorba de cultura pop hollywoodiană, fie Arnold Schwarzenegger scoate un GPS gigant din nas, fie poloniu de-al KGB-ului, fie alt dispozitiv de urmărire.

Din acest motiv sunt oamenii speriaţi", consideră Jowan Österlund, care insistă că mulţi clienţii săi şi-au implantat microcipuri doar pentru a-şi accesa contul de LinkedIn şi a-şi distribui mai repede profilul.

În plus, ei sunt surprinşi de preţul extrem de scăzut al microcipului, aproximativ 150 de euro. J

Ne puteți urmări și pe Google News

owan Österlund a precizat, însă, că firma sa, Biohax International, colaborează cu diverşi parteneri pentru a include în microcipuri informaţii despre sănătatea deţinătorului.

În cazul în care cineva ajunge inconştient la spital, un paramedic poate scana cipul şi primeşte imediat informaţii despre starea de sănătate a pacientului sau despre alergiile acestuia.

În prezent se lucrează intens la reglementarea microcipurilor în ce priveşte materialul utilizat şi nivelul de protecţie a datelor personale. "

Facem presiuni pentru a obţine legislaţia necesară creării unui cadru, pentru că deocamdată acţionăm într-o zonă gri din punct de vedere legal, care este bună pentru dezvoltare şi pentru tehnologiile perturbatoare, dar obiectele astea ajung în corpul oamenilor şi rămân acolo, deci trebuie să ne asumăm această responsabilitate", a mai spus Jowan Österlund, care  a precizat că, totuşi, tehnologia microcipurile există deja în cel puţin 20 de ţări ale lumii.

BioTeq din Marea Britanie a realizat implanturi cu microcip pentru aproximativ 250 de persoane, dar aceste implanturi nu sunt "reglementate ca fiind dispozitive medicale şi din acest motiv le poate implanta oricine", afirmă Steven Northam de la BioTeq, care a precizat că firma sa apelează la medici pentru a face implanturile.

"Din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de dezavantaj. Ştiu că oamenii sunt îngrijoraţi că pot fi urmăriţi, dar este o tehnologie pasivă, deci nu există vreun motiv pentru care să crezi că nu poţi avea controlul asupra propriei persoane.

Trebuie să te apropii foarte mult ca să poată fi citită informaţia de pe microcip. De asemenea, mulţi cred că implantarea este dureroasă, dar nu doare mai mult ca o înţepătură de albină", insistă Martin Lewin.

Popularitatea acestor microcipuri "se va reduce la problema pe care o rezolvă pentru noi", susţine Rob van Eijk de la Future of Privacy Forum.

"Uitaţi-vă numai cât de repede am trecut de la banii lichizi la plăţile făcute fără niciun fel de contact - şi asta numai în câţiva ani", a adăugat Eijk. Acum deja se pune problema dacă un telefon poate deveni atât de mic încât să încapă sub piele - "dar ăsta este următorul nivel, nu despre acest tip de tehnologie de biocip vorbim la momentul actual", a punctat Rob van Eijk.