Evenimentul Zilei > Actualitate > A început bătălia pe fondurile europene. Primul pas: angajarea soțului în minister, la „borcanul cu miere”
A început bătălia pe fondurile europene. Primul pas: angajarea soțului în minister, la „borcanul cu miere”

A început bătălia pe fondurile europene. Primul pas: angajarea soțului în minister, la „borcanul cu miere”

Pe data de 27 iulie 2020, preşedintele Klaus Iohannis făcea o declaraţie care ar fi trebuit să fie de bine pentru România şi pentru români.

Ce a făcut doamna Moraru? Şi-a angajat soţul, Liviu-Alexandru Moraru în funcția de director mentenanţă la Societatea de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport – Smart SA. Adică fix acolo unde se vor duce o parte din banii europeni, după cum preciza şi preşedintele: „ (…) pentru a moderniza marile sisteme publice”. Iar sistemul naţional de transport al energiei electrice este unul dintre acestea.

La o simplă privire asupra „concursului” de angajare, căci a existat şi un astfel de concurs, se vede clar că acesta a fost trucat. Liviu Alexandru Moraru nu îndeplineşte condiţiile care să-l fi recomandat pentru un asemenea post.

Şi totuşi, pe tabloul conducerii societăţii, la sucursala Bucureşti, îl descoperim pe Liviu Alexandru Moraru, ca director.

În CV-ul profesional public al acestuia scrie: „Fost secretar general al ANAT (Asociația națională a agențiilor de turism din România), asociația de comerț a tour operatorilor și a agențiilor de turism din România. Director cu experiență cu un istoric în poziții de management, media, publicații și domenii conexe: distribuție, tipărire. Calificat în Management, Business Planning, Project Management, Budgeting, Budget Control, Stakeholder Management, Start-ups, Business Development, Business Strategy, Advocacy.

Profesionist, cu un masterat în inginerie electrică de la Institutul Politehnic din București (1990) și un master în administrarea afacerilor – MBA (2001) concentrat în bănci internaționale, de la City University, Bellevue / Seattle, Washington, SUA și IBR – Institutul bancar românesc din  Bucureşti.”

Impresionant, nu? De la presă, la turism, de la tipărirea de publicaţii şi distribuirea lor, la master în administrarea afacerilor. O singură problemă la această supracalificare.

Din 1990, de când a absolvit Politehnica, Liviu Moraru a mai transportat curent electric doar în bateria de la maşină, când făcea „traveling” sau distribuţie de presă. Ori în funcţia pe care o deţine acum, tocmai despre asta este vorba. Întreţinerea corectă a instalaţiilor, astfel încât curentul să ajungă la consumatori.

Informaţiile noastre confidenţiale din interiorul ministerului ne spun şi că doamna Carmen Moraru face parte demult din aripa PDL-istă a PNL şi acum are ambiţii mari. Vizează, după alegerile parlamentare, chiar postul de ministru. Este însă în luptă dură cu cealaltă secretar de stat, Liliana Anghel, dar care are un tur de stadion în urma lui Carmen Moraru, pentru că nu şi-a rezolvat problemele cu ANI.

PAGINA ANTERIOARA