Roger sparge gheața ca regizor la începutul anului 1956, la 28 de ani, când a lansat în cinematografe filmul ”Și Dumnezeu a creat femeia”. În rolul principal juca tânăra și superba sa soție, Brigitte Bardot, avându-l ca partener pe Jean-Louis Trintignant.

Îngerul blond, cu  un corp superb și suficient de dezgolit de regizor, a făcut să explodeze inimile multor bărbați. În acei ani nu fuseseră inventate silicoanele, iar sânii femeilor erau un fel de atuuri ale succesului oricărui film artistic.

Filmul a avut un succes imens în Franța, apoi a triumfat în sălile din Statele Unite ale Americii. Pentru anii aceea, totul era perfect în filmul lui Roger Vadim, iar soția lui devine B.B., noua stea a cinematografie franceze, râvnite și de regizorii de la Hollywood. Nici unul, nici altul, nu cad ispitei americane și continuă să trăiască intens și să se iubească la fel la Paris.

Brigitte Bardot devine o actriță excentrică, cu un stil de viață care atrage atenția presei permanent. Fotoreporterii o pândeau când mergea la plaja de nudiști, fiindcă se declarase o adeptă a acestui stil. Iubirea ei pasională pentru Roger Vadim a făcut să curgă râuri de cerneală atât în presa franceză, cât și în cea internațională a anilor 50. Cronicile de film erau spectaculoase la fel ca filmele lor.

Dar, într-o zi, marea dragoste s-a spart ca un balon de săpun. El curta actrițele frumoase, ea era geloasă. A urmat o serie lungă de scandaluri, sfârșită într-un divorț dureros, în decembrie 1957. Din mărturisirile ulterioare ale artistei, din consemnările presei vremii, niciodată B.B. nu și-a vindecat rana pricinuită de marea sa iubire.

După divorț, Brigitte se retrage la o casă pe care o avea pe plaja Madrague, de lângă Saint-Tropez, și face nudism la greu, parcă vrând să se răzbune pe bărbatul care-i uitase frumusețea. Dar destinul îi mai dă o lovitură cumplită. În 1958, Roger o cheamă să joace într-un nou film de-al lui, alături de Jeanne Moreau și Gerard Philippe.

Din nefericire pentru apetisanta B.B., în timp ce turna secvențele fierbinți ale scenariului, Roger o descoperă pe frumoasa actriță daneză Annette Stroyberg. Se îndrăgostește de ea și se căsătoresc rapid, la 17 iunie 1958, după șase luni de la divorțul de Brigitte. Un an mai târziu, Roger Vadim obține un mare succes cu proaspata lui soție, într-un rol din filmul ”Legături periculoase”. Culmea, și în acest film o convisese pe Brigitte Bardot să joace.

Criticii și jurnaliștii francezi, atât de entuziasmați de iubirea pasională dintre Roger și Brigitte, nu-l mai iartă pe tânărul regizor și începe să-l toace în cronici și articole dure, imputându-i lipsa de moralitate. Căsnicia cu Annette nu mai rezistă și, deși aveau și o fetiță împreună, cei doi divorțează în 1960.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE