Evenimentul Zilei > Monden > A fost odată la Hollywood. Marilyn Monroe, cel mai nefericit copil: abuzată, violată, închisă în orfelinate
A fost odată la Hollywood. Marilyn Monroe, cel mai nefericit copil: abuzată, violată, închisă în orfelinate

A fost odată la Hollywood. Marilyn Monroe, cel mai nefericit copil: abuzată, violată, închisă în orfelinate

Născută pe 1 iunie 1926, în Los Angeles-California, nu e exagerat să-i spunem ”copilul cinematografiei americane”. Apoi a devenit ”cea mai frumoasă blondă din istoria cinemaului”. Marilyn Monroe a fost și rămâne una dintre cele mai complexe artiste de la Hollywood, cu o viață mult mai complicată decât a descifrat-o presa și publicul acelor vremuri. Relația ei cu președintele Kennedy și moartea sa rămân și azi enigme.

Pentru tânără a fost o evadare din viața nenorocită din orfelinate și din preajma mamei, care oricând putea face o recădere a schizofreniei de care suferea. La scurt timp după nuntă, James se angajează în marina comercială a SUA, plecând să lupte în cel de-Al Doilea Război Mondial.

În timp ce soțul ei era plecat să lupte în cel de-al doilea război mondial, tânăra Norma Jeane Dougherty a început să lucreze într-o fabrică unde pulveriza soluție anti-fugnitivă pentru piese de avioane (foto din 1944). Aici a fost descoperită de un tânăr fotograf militar, care se plimba prin fabricile locale făcând poze pentru un articol de presă despre femeile care ajută la eforturile depuse pentru război. El i-a remarcat imediat potențialul și i-a oferit să colaboreze cu o agenție de modelling. Din acel moment a început drumul Normei Jeane spre cariera artistică. Urma Hollywood și bărbații celebri din viața ei.

Norma a divorțat de James dupa 4 ani, în septembrie 1946. Avea 20 de ani, deja își decolora părul ca să fie blondă și poza în costume de baie. A pozat goală pentru un calendar în 1949, iar fotografiile au ajuns în Playboy în 1953. A fost prima copertă și primul “Iepuraș” al celebrei reviste, iar asta i-a crescut popularitatea. 1953 a fost un an bun pentru ea: a jucat în 5 filme și a început o relație cu marele jucător de baseball Joe DiMaggio. Deja avea numele de vedetă – Marilyn Monroe.

S-au căsătorit, numai că 8 luni mai târziu divorțau. Presa a scris că, fiind prezent la filmările peliculei “Șapte ani de căsnicie”, când Marilyn juca în celebra scenă în care i se ridica rochia, DiMaggio a făcut o criză și s-a certat cu ea în public. În ciuda insistențelor lui ulterioare, Marilyn Monroe nu a vrut să se mai împace cu el.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE