Evenimentul Zilei > Monden > A fost odată la Hollywood. Frumoasa care a abandonat filmul pentru a deveni Prințesă de Monaco
A fost odată la Hollywood. Frumoasa care a abandonat filmul pentru a deveni Prințesă de Monaco

A fost odată la Hollywood. Frumoasa care a abandonat filmul pentru a deveni Prințesă de Monaco

Este o poveste de viață ca în filme. Ambiția unei puștoaice din Pennsylvania de a ajunge actriță la Hollywood, de a deveni celebră și bogată, de a iubi și a fi iubită cu pasiune. Nimeni nu știe dacă Grace Kelly a visat să ajungă vreodată prințesă în adevăratul sens al cuvântului. Dar a devenit. Prințesă de Regat. Grace de Monaco.

Grace Kelly, star de cinema

Grace a intrat la Academia Americană de Arte Dramatice din New York, în ciuda faptului că părinții ei credeau că vor reuși să o convingă să renunțe la urcatul pe scenă și să se mărite cu un băiat bun, cu stare. Grace, însă, s-a implicat total în a-și atinge scopul. Nu primea bani de acasă, s-a angajat manechin. A fost încă un mod de a se face remarcată. Și încet-încet au pornit a veni sprea ea contractele.

O relație nefericită cu profesorul ei de actorie, căsătorit șicu copii, avea să o urmărească ani întregi și să-i creeze imaginea unei femei care distruge căsnicii. Părinții lui Grace s-au opus total unei căsătorii cu un om care urma să divorțeze și, de data aceasta au și convins-o să-l abandoneze. Rănit în dragoste, profesorul avea să facă tot felul de declarații denigratoare la adresa lui Grace, ani în șir. Din cauza lui, Grace a apărut în ziare cu eticheta de “distrugătoare de case” şi a fost numită chiar nimfomană.

Iubirile de pe platourile de filmare

Perioada ei de actorie a fost fulminantă în cei câțiva ani în care a jucat pe platourile de la Hollywood. Frumusețea ei răpitoare a frânt multe inimi, iar presa vremii a cuplat-o cu mulți actori celebri.

S-a îndrăgostit de Clark Gable în timpul filmărilor pentru „Mogambo” din 1953, dar a ieșit și cu Ray Milland, actorul alături de care juca în „Dial M for Murder”, s-a scris. Apoi, Gary Cooper, Tony Curtis…Drept este că și iubitele sau soțiile actorilor cu care a jucat și cochetat au alimentat presa. Multe dintre ele au izbucnit în declarații sau interviuri de o gelozie furibundă.

Bing Crosby, actorul alături de care a jucat în „The Country Girl”, film pentru care a și câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță, a fost cel care a cerut-o în căsătorie. Mama sa a fost de acord cu această căsătorie deoarece Crosby era catolic și văduv, însă Grace nu-l iubea. Presa scria că inima sa bătea pentru Marlon Brandon cu care se cuplase chiar în timpul relației cu Crosby.

Însă, una din marile ei iubiri, despre care a scris presa cu pasiune, a fost Frank Sinatra. O iubire continuată şi după căsătoria vedetei cu Prinţul Rainier. O bârfă care nu a putut fi niciodată dovedită, ca multe alte răutăți care s-au spus despre vedeta care ajunsese prințesa unui Principat prosper.

 

 

 

 

 

 

Căsătoria. Deși ajunsesem un star, mă simțeam pierdută și confuză”

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE