Elixirul tinereții ar putea să stea în mâinile unor cercetători din Coreea de Sud, care susțin că au ajuns la rezultate incredibile.
Există elixirul tinereții. Cel puțin asta susțin mai mulți oameni de știință din Coreea de Sud. Cercetători de la Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) spun că au descoperit ceva revoluționar. O metodă prin care celulele pielii pot să redevină tinere. Ei au pus la punct o terapie ce poate să facă îmbătrânirea reversibilă!
Elixirul tinereții nu mai pare a fi un concept imposibil de atins
Tehnica savanților din Coreea de Sud poate să fie folosită pentru „inversarea procesului de îmbătrânire și prevenirea bolilor legate de îmbătrânire și prelungirea duratei de viață”. Conform declarațiilor făcute de profesorul Kwang-Hyun Cho, citat de rt.com. Mai mult, conform omului de știință, metoda s-ar aplica nu numai pentru piele. Ci și pentru întreg organismul uman. El spune că a reușit să producă revitalizarea pielii în laboratorul în care a efectuat cercetarea.
Tehnica pusă la punct de sud-coreeni ar putea fi istorică, mai ales că este fără precedent în lumea științei. „Vorbim despre deschiderea porților pentru o nouă generație care va percepe îmbătrânirea ca un proces biologic ce poate fi reversibil”. A mai spus profesorul sud-coreean Kwang-Hyun Cho.
Ar putea fi vorba despre o metodă revoluționară pentru omenire
Acest procedeu folosește inhibiția chimică și interferența genetică pentru a „opri” o moleculă care face ca celulele să îmbătrânească. Îmbătrânirea unei celule se numește senescență celulară. Cei care au efectuat cercetarea au putut să revitalizeze celulele pielii. Și să le permită să se dividă în versiuni mai noi.
Rezultatele obținute au relevat că funcționalitatea generală a țesutului pielii a fost regenerată. Astfel, pielii i-a fost oferită o cantitate sănătoasă de colagen și fibre elastice, eliminând țesutul de riduri. Amorepacific, o companie din Seul, care produce cosmetice, este interesată de aceste rezultate. Astfel s-a creat o echipă de lucru comună cu cea a cercetătorilor, pentru a se observa efectele rezultatelor și pentru a dezvolta tehnologia.