Evenimentul Zilei > International > A câștigat Viktor Orban? UE, de acord ca țările care nu vor imigranți să contribuie altfel
A câștigat Viktor Orban? UE, de acord ca țările care nu vor imigranți să contribuie altfel

A câștigat Viktor Orban? UE, de acord ca țările care nu vor imigranți să contribuie altfel

A fost o zi foarte importantă pentru în ceea ce priveșteviitorul politicii de azil a Uniunii Europene.

„Solidaritatea obligatorie va trebui exprimată într-o altă formă, financiar sau prin gestionarea întoarcerii migranților care nu au dreptul la azil. Celelalte aspecte ale acestui plan sunt mai clasice”, notează cei de la Le Figaro pe marginea subiectului. „Putem repara un sistem paralizat de blocaje naționale făcându-le baza o nouă „solidaritate”?, se mai întreabă ziariștii.

„Noul pact european privind imigrația prezentat miercuri ar fi putut relaxa politica foarte restrictivă a UE. În schimb, confirmă transformarea continentului într-o fortăreață […], cu o simplă modificare a reglementărilor actuale, chiar cele care, de la afluxul de refugiați împins spre coastele noastre de război (în special în Siria) și mizerie, transformă politica noastră de primire în iad pentru solicitanții de azil. De fapt, cineva nu poate să nu se simtă rușinat”, a notat și publicația Liberation.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.