Evenimentul Zilei > EVZ Special > A avut misiunea de a descoperi cele mai frumoase femei
A avut misiunea de a descoperi cele mai frumoase femei

A avut misiunea de a descoperi cele mai frumoase femei

S-a născut la 1 ianuarie 1918, în Holborn, Londra, Marea Britanie, și marea misiune a vieții lui a fost să descopere cele mai frumoase femei ale lumii.

Cariera sa în divertisment a început în 1946, când s-a alăturat Grupului Mecca, o companie ce deţinea săli de dans, restaurante, baruri, săli de biliard, ziare în întreaga ţară.

În 1951, lucrând de cinci ani în cadrul Grupului Mecca, a fost întrebat dacă poate veni cu idei care să promoveze Festivalul Britanic.

Drept răspuns, Eric Morley a venit cu iniţiativa ambiţioasă de a descoperi cea mai frumoasă femeie din lume şi a iniţiat acest gen de concurs în Marea Britanie.

Eric Morley a dorit ca acest concurs să reflecte timpurile moderne. La început a purtat titlul de Festivalul de participare în bikini dar presa britanică i-a schimbat titlul în Miss World.

Deşi a fost mai greu, el a dorit să atragă participante din întreaga lume. A trimis scrisori, a dat telefoane în cât mai multe ţări.

Încurajat de răspunsurile pozitive, primite la scrisorile trimise în Europa şi America, precum şi la Parlamentului britanic, el a decis să organizeze anual Festivalul Miss Univers, devenind pentru Eric Morley şi soţia sa, Julia, pasiunea şi munca vieţii lor.

Deşi la acea vreme concursul nu era prea cunoscut, a devenit curând foarte apreciat în întreaga lume şi datorită faptului că urma perioadei de austeritate de după război.

Graţie televiziunii, concursul de frumuseţe a devenit cunoscut pe tot globul, audienţele crescând de la an la an. În 1961, Eric Morley a transformat Festivalul Miss World într-o acţiune caritabilă.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric