Evenimentul Zilei > Actualitate > Studiile care TE LASĂ MASCĂ. Băuturile acidulate NE ATACĂ fiecare organ al corpului
Studiile care TE LASĂ MASCĂ. Băuturile acidulate NE ATACĂ fiecare organ al corpului

Studiile care TE LASĂ MASCĂ. Băuturile acidulate NE ATACĂ fiecare organ al corpului

Îmbătrânire prematură, gută, osteoporoză şi chiar stop cardiac, acestea sunt doar câteva dintre afecţiunile pe care le pot provoca băuturile acidulate.

Obsesia pentru gustul răcoritoarelor este mai puternică decât avertizarea medicilor. Ei ne spun clar şi răspicat care sunt pericolele la care ne expunem consumând băuturi acidulate. De la piele, la pancreas şi chiar la uter, toate organele sunt afectate de băuturile acidulate.
O doză de suc pe zi, chiar şi două pe săptămână îşi pun amprenta asupra organismului. O doză de 330 ml de suc conţine echivalentul a şapte, până la zece linguriţe de zahăr. Iată care cum se răsfrânge asupra sănătăţii consumul exagerat de băuturi acidulate.
PIELE
Băuturile răcoritoare te îmbătrânesc înainte de vreme. Un studiu realizat de cercetătorii de la Harvard au descoperit că fosfatul, element întâlnit în toate sucurile, accelerează procesul de îmbătrânire, cantităţile mari alterând pielea şi muşchii. Se pare că un nivel ridicat de fosfat se găseşte şi în băuturile de tip light.
OASE
Trei sau mai multe doze de Cola pe zi macină oasele şi cresc astfel riscul de osteoporoză, arată studiile făcute de cei de la Universitatea americană Tufts. Acidul fosforic din aceste băuturi împiedică absorbţia calciului în organism, vital pentru sănătatea oaselor.
DEGETE
Guta este o inflamare a articulaţiilor, însoţită de dureri. Specialiştii spun că acestă boală este tot mai des întâlnită, din cauza consumului de băuturi nesănătoase. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea British Columbia spun că afecţiunea este cu 85% mai comună în rândul bărbaţilor care beau mai mult de două doze de suc pe zi decât în rândul celor care nu consumă aceste băuturi. De vină ar fi fructoza din sucurile acidulate, care creşte nivelul de acid uric din sânge, principalul declanşator al gutei.
CREIER
Specialiştii spun că e nevoie de doar o doză pe zi pentru a duce la deviaţii de comportament. Studii recente arată că băuturile acidulate cresc cu 15% riscul ca adolescenţii să devină agresivi sau să procure o armă. Ei mai spun că nutriţia deficitară determină un comportament antisocial.
DINŢI
Cei care consumă peste patru doze de băuturi carbogazoase pe zi riscă erodarea semnificativă a dinţilor. Băuturile răcoritoare dubleză riscul de eroziune, crescând sensibilitatea dinţilor şi provocând unoeri dureri. Nu zahărul afectează smalţul dinţilor, ci acidul citric din compoziţia acestor tipuri de răcoritoare.
INIMA
Cantităţile industriale de zahăr reprezintă principala ameninţare pentru sănătate.. Specialiştii de la Universitatea din Miami au descoperit că până şi consumul unei singure doze de suc pe zi creşte cu 61% riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare. La fel de periculoase sunt şi băuturile light, aşadar cea mai bună metodă de a evita astfel de probleme este să vă feriţi de sucurile de orice fel.
PLĂMÂNI
Oricât de ciudat ar suna, specialiştii spun că băuturile acidulate afectează chiar şi plâmânii. Un sondaj făcut de cei de la Universitatea Adelaide, care a vizat mai bine de 17.000 de persoane i-a lăsat mască pe cercetători. Cifrele arată că cei care consumau în mod regulat cola, limonadă din comerţ sau apă minerală cu arome aveau cel mai mare risc de a dezvolta astm şi sindrom obstructiv pulmonar, afecţiune specifică fumătorilor.
PANCREAS
Băuturile acidulate dublează şansele de a face cancer de pancreas, una dintre cele mai nemiloase tipuri de tumori. De vină este cantitatea mare de zahăr din sucuri.
UTER
Studiile arată că băuturile care conţin o cantitate mare de zahăr cresc riscul de a face preeclampsia, o afecţiune care apare la femeile însărcinate. Preeclamsia apare atunci când vasele de sânge din placentă nu se dezvoltă îndeajuns, ceea ce duce la reducerea cantităţii de oxigen şi nutrienţi transmise către fetus. În Marea Britanie, peste 1000 de bebeluşi născuşi prematur mor din cauza acestei afecţiuni.
CITIŢI ŞI:

  • LISTA alimentelor care sunt ADEVĂRATE BOMBE pe caniculă. Chiar şi unele legume trebuie evitate!
  • ALARMANT. Fenomenul băieţilor cu sâni. Bombele alimentare care ne dopează copiii cu hormoni
  • Bombe alimentare: cafeaua, otrava de dimineaţă care costă doar un leu
  • Ce a păţit după ce a consumat 6 LITRI DE COLA pe zi
  • DEZVĂLUIRI EVZ: TOPUL BOMBELOR ALIMENTARE
  • Alimentele care ne otrăvesc