Evenimentul Zilei > Actualitate > Ioana, fiica Andei Călugăreanu, batjocorită de televiziuni
Ioana, fiica Andei Călugăreanu, batjocorită de televiziuni

Ioana, fiica Andei Călugăreanu, batjocorită de televiziuni

Măruţă, la Happy Hour, a stors tot ce s-a putut din biata femeie, folosind-o drept "carne de tun". A preluat-o Gherghe la "Acces direct" şi audienţa s-a dublat! Fac bani pe seama unui om cu probleme psihice.

Circul „Ioana Tufaru” din ultimele săptămâni seamănă cu dansul ursului la bâlci, Cătălin Măruţă şi Simona Gherghe jucând rolul ursarilor. Au pus-o pe fiica celebrilor Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru în cele mai degradante ipostaze: un grotesc pictorial sexy, dans la bară, body painting pe un corp cu pliuri de piele atârnând şi un promiscuu scandal de prostituţie. Cinismul calculelor de audienţă, care înseamnă venituri din publicitate, a depăşit limita umanului: în faţa unei ţări în tregi, televiziunile îşi bat joc de o femeie cu probleme vizibile de percepere a realităţii.
Anda Călugăreanu şi-a dorit teribil acest copil. Foştii colegi ştiu asta. În ultima perioadă de sarcină avea spectacol de poezie, sunet şi lumini pe scena Teatrului Mic. Câteodată îşi mâgâia pântecul proeminent şi împărtăşea publicului bucuria de a deveni mamă. Mai târziu, când Ioana s-a transformat într- o mică domnişorică, o căra după ea la teatru şi încerca din răsputeri să-i tempereze comportamentul, de multe ori deviant. Fetiţa părea să aibă nevoie de ajutor de specialitate, dar cine ar fi îndrăznit să sugereze unor mari actori să îşi ducă copiul la psiholog sau, mai rău, la psihiatru?
E oribil să-ţi baţi joc de un om cu probleme
Jurnalistul şi scriitorul George Stanca a fost martor la o parte importantă din viaţa fiicei cuplului Anda Călugăreanu-Dan Tufaru: adolescenţa. Şi el e oripilat de ceea ce i se face Ioanei, „un om cu vizibile probleme de sănătate”. În anii de după moartea Andei, George Stanca a încercat să-i ajute fata, a încercat să descopere ce-l despărţea atât de tare pe Dan Tufaru de fiica lui încât acesta să o ducă într-un cămin de copii cu probleme speciale din judeţul Buzău. Apoi, prin 1997, gazetarul a declanşat o adevărată campanie pentru Ioana.
„Un reporter mi-a venit cu un material despre fata Andei Călugăranu, adăpostită de o familie de pocăiţi din Ploieşti, care mai creştea vreo 7-8 copii. Cred că avea aproape 20 de ani. Şi atunci avea probleme de sănătate, aceleaşi probleme pe care mama ei a încercat tot timpul să le ascundă. Îmi amintesc cum, o dată, ducându-mă la Anda Călugăreanu acasă, Anda mi-a spus: «Tufi (Dan Tufaru) şi fata asta mă vor băga în mormânt». Am făcut o campanie de sprijin, am deschis un cont pe numele Ioanei. Nu o să înţeleg niciodată cum prieteni ai părinţilor ei o tratează aşa. E oribil să-ţi baţi joc de un om cu oarecare probleme, să câştigi bani de pe urma unei drame”, a declarat George Stanca pentru Evz. ”
Este o exploatare josnică a slăbiciunii cuiva, de natură medicală, cu scopul de a face rating. E o încălcare a codului deontologic dar şi a bunului simţ, care îţi impune să nu râzi de defecte sau oameni bolnavi. Sunt uimit că CNA nu s-a sesizat”, a punctat şi analistul media Petrişor Obae.
„Ceea ce vedem la TV încalcă minimul respect faţă de omul de lângă tine. Este o exploatare josnică.”
PETRIŞOR OBAE, analist media
Anda Călugăreanu şi-a dorit şi şi-a iubit enorm fiica
Lumea se uită ca la urs
Mina de aur a fost descoperită de Cătălin Măruţă în 2009. A pus-o pe Ioana Tufaru să slăbească, a dus-o la dentist, să-şi caute slujbă etc. A preluat ştafeta Capatos, la miezul nopţii. A puso să danseze la bară şi motiva: interesul telespectatorilor este imens. Ceea ce s-a confirmat vineri, la „Acces direct”: emisiunea a pornit de la 3,5%, iar când în scenă a intrat Ioana Tufaru, supusă unei groteşti şedinţe de body-painting, ratingul a crescut spectaculos la 7,2%. Conform experţilor în publicitate, Antena 1 a vândut reclamă de 5.000 de euro în timpul emisiunii. Ioana Tufaru e plătită ca să se expună în situaţii penibile, iar televiziunile fac profit de pe urma ei.

Ioana Tufaru nu înţelege prea mult din ceea ce i se întâmplă. A slăbit 120 de kg şi face striptease la televizor
CITIŢI ŞI:

  • BĂTAIE DE JOC. Ioana Tufaru a fost dezbrăcată la televizor, după ce a slăbit 120 de kilograme
  • AUDIENŢE ÎN MOCIRLĂ. Cine-o apără pe Ioana Tufaru, femeia care a slăbit 120 de kg, de bătaia de joc a lui Capatos
  • FĂRĂ LIMITE. Cine şi-a bătut joc de Ioana Tufaru, o femeie care a slăbit 120 de kilograme!