EFECTUL CRIZEI. Ungaria nu mai e RAIUL imobiliar din 2007. VEZI ce fac românii cu casele din ţara vecină

EFECTUL CRIZEI. Ungaria nu mai e RAIUL imobiliar din 2007. VEZI ce fac românii cu casele din ţara vecină

Sute de români din vestul ţării, în special din judeţul Arad, şi-au cumpărat locuinţe în Ungaria imediat după aderarea la UE, preferând să facă naveta la job-urile pe care le aveau în România. În ultimul an, efectele crizei economice şi-au făcut simţită prezenţa din plin, Ungaria majorând taxele, precum şi preţurile la alimente şi transport, iar românii nu mai consideră avantajos să facă naveta, potrivit mediafax.ro.

Astfel, oamenii au ajuns să fie accepte şi jumătate din sumele pe care le-au dat pentru a-şi cumpăra respectivele locuinţe numai să poată scăpa de ele.

"Am sesizat fenomentul de un an şi jumătate pentru că firma pe care o conduc are parteneriate cu bănci din Ungaria care oferă cumpărătorilor din România credite pentru nevoi imobiliare. De la începutul anului trecut nu am mai avut nicio cerere pentru astfel de credite, deşi ele mergeau bine înainte", explică expertul imobiliar Marius Sălăjan, din Arad, citat de mediafax.ro.

Agentul imobiliar spune că, în momentul de faţă, are în portofoliu peste o sută de case din Ungaria scoase la vânzare, majoritatea în zona de frontieră şi cu proprietari români.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Preţul s-a prăbuşit. Sunt vile care au fost cumpărate cu 40-50.000 de euro, iar proprietarii le vând acum cu 20-23.000 de euro. Casele mici, care acum cinci ani erau cumpărate de români cu preţuri între 5.000 şi 20.000 de euro au fost îmbunătăţite considerabil, prin investiţii făcute de noii proprietari, însă preţul de vânzare e mai mic sau similar cu cel de achiziţie", mai spune Sălăjan.