Cea mai bogată româncă din lume investește în Poaiana Brașov

Cea mai bogată româncă din lume investește în Poaiana Brașov Sursa foto: Instagram.com

Cea mai bogată româncă din lume, Veronica Gușă de Drăgan, fosta soție a miliardarului lugojean Iosif Constantin Drăgan, deschide o nouă afacere în România.

Veronica Guşă de Drăgan a fost fiica generalului Ștefan Guşă, şeful Marelui Stat Major al Armatei Române până la Revoluție, unul din personajele-cheie în evenimentele din decembrie 1989.  În vârstă de 45 de ani, ea este absolventă de Drept. De la 22 de ani a lucrat alături de soțul ei, cu care s-a căzătorit în anul 1995, între ei fiind o diferență de vârstă de 56 de ani. La moartea acestuia (2008), i-a revenit o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. În ultimii ani, Veroniki Holding a investit peste 400 de milioane de euro în Europa, iar potrivit presei internaționale, ar urma să îl despăgubească și pe fiul vitreg al lui Drăgan, în urma unui proces care a durat, în Spania, un deceniu.

Investiții medicale

Noua investiție din România este un centru medical din Poiana Brașov, care va aparține tot grupului Veroniki Holding, din care face parte și Butan Gas. Afacerea a primit avizele necesare, la doi ani după ce văduva lui Drăgan a inaugurat o fabrică de reciclare a PET-urilor, în zona capitalei. Trebuie spus că nu e prima abordare a domeniului medical, grupul de firme deținând deja o clinică în București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit estimărilor Forbes, averea celei mai bogate românce s-ar ridica la 700 de milioane de euro.