Călin Georgescu vrea să urmeze modelul lui Donald Trump. Asigurări legate de parteneriatul cu SUA
- Mădălina Sfrijan
- 3 decembrie 2024, 19:13
Rezultatele obținute de Călin Georgescu la prezidențiale au împărțit România în două. Candidatul independent a fost acuzat că ar scoate țara din NATO și că ar atrage dezastrul financiar. De partea cealaltă, susținătorii său spun că nu ar vrea să se dezică de viziunea pro-europeană. În fața valului de critici, candidatul independent susține că își dorește să păstreze parteneriatul cu SUA.
Călin Georgescu, despre NATO și relația cu SUA
Clasat pe primul loc în primul tur, candidatul independent a propus o schimbare majoră în România, menționând că ar miza pe autosuficiența economică. Totodată, Călin Georgescu a pus accent și pe ideea recuperării activelor privatizate.
După numeroasele critici primite, candidatul independent arată că este un admirator al lui Donald Trump. În plus, acesta are o viziune similară cu cea a președintelui republican.
A criticat companiile străine
În interviul acordat publicației POLITICO, candidatul independent la prezidențiale a criticat companiile străine prezente pe piața din România. În opinia sa, acestea ar fi contribuit la situația economică în care se află țara noastră.
„Dacă astăzi, la fel ca poporul român, plătesc pentru apă, știți unde plătesc? Plătesc unei firme franceze care nu a investit, nu a contribuit nici măcar cu un cui, dar care colectează banii. Plătesc, de asemenea, unei companii străine pentru gazele naturale. Plătesc pentru electricitate unei companii străine. Cumpăr benzină, propria mea benzină, și unde plătesc? Tot la un străin”, a afirmat candidatul la prezidențiale.
Totodată, acesta a subliniat că își dorește să păstreze parteneriatul cu SUA.
„Pentru mine și pentru oamenii mei, cel mai important este parteneriatul cu America”, a precizat el. .
Promisiunile făcute de Călin Georgescu
Acesta a vorbit și despre una dintre promisiunile făcute în timpul campaniei. Candidatul independent la prezidențiale a dat asigurări că va face demersurile pentru recuperare a activelor privatizate, în contextul în care ar ajunge la Cotroceni.
„Mă refer la recuperarea a ceea ce a fost privatizat și a fost privatizat greșit. În România, nicio privatizare nu este justificată”, a mai spus acesta.
Totodată, Georgescu a criticat și companiile americane care produc armament, precizând că acestea alimentează conflictul dintre Rusia și Ucraina.