Coșmarul care te face să pierzi ore întregi în bucătărie. Cum scapi de el
- Andrei Arvinte
- 20 noiembrie 2024, 19:00
E gustoasă, dar fierbe foarte greu. Fasolea nu lipsește de pe masa niciunui român de sărbători. Dar dacă nu este preparată corect, ea ne poate provoca probleme digestive. Există, din fericire, un ingredient minune care se găsește în orice bucătărie și care ne poate ajuta.
Suntem în postul Crăciunului, iar fasolea este perfectă pentru prepararea unor mâncăruri gustoase, care să respecte interdicțiile. Singura problemă este că se gătește greu. Pentru a fi complet fiartă, fasolea trebuie lăsată pe aragaz ore întregi.
Ingredientul secret
De aceea, ea trebuie lăsată inițial la înmuiat câteva ore.
Iar pentru a scăpa de balonare sau gaze intenstinale nedorite, este bine să folosim bicarbonatul de sodiu. Mai întâi, aruncăm apa în care am lăsat-o la înmuiat. Apoi, clătim fasolea într-un jet de apă rece.
În oala pe care o folosim la fierbere, punem o linguriță de bicarbonat. Nu mai mult, pentru că, altfel, gusrul mâncării se va schimba. Acest ingredient o ajută să fiarbă mult mai repede, dar ne poate scăpa și de balonare.
Pentru a grăbi procesul de fierbere, e o idee bună să folosim o oală sub presiune.
Fasole bătută delicioasă
Când este gata, fasolea se scurge de apă și se pune în bolul de la robotul de bucătărie. În continuare, putem găti o fasole bătută delicioasă.
Se adaugă usturoi și ulei de dovleac sau de măsline (o lingură) și se amestecă până când se obține o pastă fină, dar care nu curge.
Zeama în care a fiert fasolea se folosește și ea, pentru a obține consistența dorită.
Ceapa se taie mărunt și se călește câteva minute în ulei, la foc mic. Apoi, se adaugă puțină boia dulce, se amestecă rapid și se trage de pe foc.
Boiaua nu trebuie să se ardă, deoarece devine foate amară. Acest amestec se așază peste fasole și astfel veți avea un mic dejun delicios.
Poftă bună!