Soluții pentru reducerea risipei alimentare în casă. Vei reuși să economisești mulți bani

Soluții pentru reducerea risipei alimentare în casă. Vei reuși să economisești mulți baniRisipa alimentară. Sursa foto: Pixabay

Risipa alimentară este costisitoare dar, din păcate, puțini își dau seama că aruncă cu banii la gunoi. Pentru a fi mai atent cu bugetul familiei ar fi bine să țineți cont de câteva soluții pentru a reduce risipa de alimente.

Risipa alimentară poate fi eliminată cu ajutorul câtorva sfaturi simple dar utile

Majoritatea dintre noi avem obiceiul de a cumpăra mai multe alimente decât ar fi nevoie. Mai jos că oferim câteva soluții pentru reducerea risipei alimentare în casă:

  • Planificați mesele din timp cu scopul de a cumpăra doar cele necesare,
  • Cumpărați fructe și legume „imperfecte”, vor avea un gust la fel de bun,
  • Folosiți frigiderul și congelatorul pentru a menține alimentele mai mult timp,
  • Fiți inventivi cu resturile, reutilizați alimentele în loc să le aruncați.

Sparanghel, Friptură, Friptură De VițelRisipa alimentară poate fi eliminată. Sursa foto: Pixabay

Un alt sfat util: E bine să ai o listă când pleci la cumpărături

Este ideal că cumperi numai alimentele necesare pentru cele trei mese. Pentru asta e bine să faci o listă de cumpărături cu produsele de care ai nevoie. Înainte de întocmirea ei, verificați frigiderul, congelatorul și cămara pentru a nu arunca cu banii pe alimente pe care le ai deja în casă.

Un alt sfat, fii creativ cu gătitul. Data viitoare când sunteți pe cale să aruncați un aliment, opriți-vă și întrebați-vă: „Pot să fac ceva cu asta?”. A fi mai atent cu risipa alimentară îți va aduce satisfacție supă ce constați că ai economisit bani.

Legume, Fructe, Alimente, IngredienteRisipa alimentară poate fi eliminată. Sursa foto: Pixabay

Nu uita să congelezi mâncarea care rămâne

Dacă rămâne mâncare poți să o congelezi dar în porții unice, iar atunci când ești în criză de timp scoți doar o porție din congelator. Alte metode ar fi  muratul, uscarea, conservarea, doar așa alimentele pot să dureze mai mult, reducând astfel risipa din casă.

Este indicat, de asemenea, să gătești în funcție de alimentele pe care le ai în frigider. Căută prin dulapuri sau în frigider resturi și alte alimente care te-ar ajuta să încropești o cină. Creează rețete pe baza ingredientelor aflate la îndemână, nu mai cumpăra nimic în ziua respectivă. Dacă nu mâncați tot la restaurant, cereți să vi se împacheteze toată mâncarea rămasă. Va prinde bine a doua zi.

Peşte, Capelin, Alimente, GătitRisipa alimentară poate fi eliminată. Sursa foto: Pixabay

Adoptă o dietă mai sănătoasă și mai durabilă

Viața în zilele noastre este rapidă și pregătirea meselor hrănitoare poate fi o provocare, dar mesele sănătoase nu trebuie să fie elaborate. Internetul este plin de rețete sănătoase rapide pe care le puteți împărtăși cu familia și prietenii.

Verificați etichetele alimentelor pentru ingrediente nesănătoase, cum ar fi grăsimile trans și conservanții, și evitați alimentele cu adaos de zahăr sau sare.

Este indicat să cumpărați produse locale, numai așa sprijiniți familiile de fermieri și întreprinderile mici din comunitatea dvs. Mănâncați pește care se găsește din abundență, cum ar fi macroul sau heringul, mai degrabă decât cele care riscă să fie pescuite excesiv, cum ar fi codul sau tonul, scrie fao.org.

Ne puteți urmări și pe Google News