Relațiile comerciale româno-americane la debut! Cum s-au intersectat cele două economii
- Florian Olteanu
- 16 noiembrie 2024, 21:30
Relațiile comerciale româno-americane la debut! Raporturile economice românești cu SUA au o tradiție remarcanilă și s-au derulat la diverse grade de intensitate.
Evenimentul Istoric prezintă mereu biografiile unor personalități și personaj celebre. Articolele din cuprinsul revistei n-au neglijat nici poveștile de succes ale raporturilor economice internaționale. Revista poate fi cumpărată de la chioșcurile de ziare sau de pe edituradecarte.ro. În plus, cu numai 12 lei pe ediție, îți poți descărca pe gadgetul preferat edițiile integrale ale Evenimentului Istoric pentru a-ți crea propria arhivă on-line.
Relațiile comerciale și Marea Criză
Aceste relațiile comerciale au fost afectate de Marea Criză care a izbucnit al New York în 1929. Theodor și Constantin Orghidan au fost două personalități remarcabile ale Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). Guvernul României a luat unele măsuri economice controversate care au adâncit criza internă și au creat scindări la nivelul categoriilor sociale.
Relațiile comerciale și contribuția lui Theodor și Constantin Orghidan
Constantin și Teodor Orghidan au avut o contribuție esențială atât la încercările de traversare a Marii Crize cât și la încercarea de a pune pe baze noi aceste relații româno-americane la nivel economic. Să nu uităm că la câțiva ani după Marea Criză, are loc Expoziția Universală de la New York. România este cu un stand extraordinar, prezentă la această mare Expoziție Universală.
Ascensiunea SUA în topul statelor din care România importa produse industriale
Dacă la 1913, România avea relații dominante cu Germania și Austro-Ungaria iar SUA erau pe locul 6, în 1919, situația se schimbase. SUA se situau pe poziția a doua în rândul statelor din care România își asigura impprturile, în special cele de natură industrială. În anul 1932, schimburile dintre cele două state erau de 32 milioane lei. După 1924, se constată o scădere a raporturilor comerciale, SUA ajungând pe locul 14 la capitolul schimburi comerciale.
Evenimentul Istoric, revistă lunară de istorie aduce la cunoștința pasionaților de istorie cele mai importante subiecte, indiderent de epocă. Orice comandă făcută pe edituradecarte.ro care include una din revistele Evenimentul Istoric și Capital nu are costuri de livrare. Evenimentul Istoric vă ține la curent cu noutățile din domeniul temelor de istorie, pe canalul de Youtube Evenimentul Istoric dar și pe Canalul de Youtube Hai România!