Văduva lui Navalnîi vrea să devină președinte în Rusia. Plan pentru a ajunge la Kremlin

Văduva lui Navalnîi vrea să devină președinte în Rusia. Plan pentru a ajunge la KremlinIulia Navalnaia soţia lui Aleksei Navalnîi. Sursă foto: captură video

Iulia Navalnaia a anunțat într-un interviu pentru BBC că intenționează să devină președinte al Rusiei. Ea a spus că va candida pentru această funcție într-un anumit moment dat, iar acesta este legat de Vladimir Putin. În prezent, Navalnaia riscă închisoarea dacă se întoarce în Federație, fiind acuzată de oamenii lui Putin de extremism.

Iulia Navalnaia vrea să fie președintele Rusiei

Văduva opozantului Alexei Navalnîi, mort într-o închisoare din Siberia, și-a dezvăluit planurile de viitor într-un interviu pentru BBC.

Navalnaia, care trăiește în prezent în exil, știe că riscă să fie arestată dacă se întoarce acasă în timp ce președintele Putin este încă la putere.

Administrația liderului de la Kremlin a acuzat-o de participare la extremism.

Soțul ei, cel mai vocal critic al președintelui Putin, a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru extremism.

El a murit în februarie într-o colonie penală brutală din Cercul Arctic.

aleksei navalnîi

Sursă foto: Instagram

Președintele american Joe Biden a declarat că nu există „nicio îndoială” că Putin este de vină, dar Rusia a negat vehement uciderea lui Navalnîi.

Iulia Navalnaia arată și pare a fi succesoarea lui Navalnîi, avocatul devenit politician care visa la o altă Rusie, scrie BBC.

Ea și-a reafirmat planurile de a continua lupta soțului ei pentru democrație.

„La momentul potrivit”

Iulia Navalnaia a declarta că va participa la alegerile din Rusia, în postură de candidat „la momentul potrivit”.

„Adversarul meu politic este Vladimir Putin. Și voi face totul pentru ca regimul său să cadă cât mai curând posibil”, a spus Navalnaia.

Pentru moment, acest lucru trebuie să se întâmple din afara Rusiei, a mai spus ea.

Văduva lui Navalnaia este conștientă că atâta timp cât Putin este la conducere, ea nu se poate întoarce în Rusia, dar așteaptă cu nerăbdare ziua despre care spune că va veni inevitabil, când epoca Putin se va încheia și Rusia se va deschide din nou.

La fel ca soțul ei, ea crede că va exista șansa de a organiza alegeri libere și corecte. Când acest lucru se va întâmpla, ea spune că va fi acolo.

De la moartea soțului ei, Navalnaia se gândește mai mult la impactul pe care convingerile și deciziile politice comune ale cuplului l-au avut asupra copiilor lor, Dasha, 23 de ani, și Zakhar, 16 ani.

Alexei Navalnîi și-a dedicat viața răsturnării regimului Putin

Alexei Navalnîi a trecut de multe ori pe lângă moarte în lupta sa împotriva regimului Putin, iar familia lui a fost permanent în pericol.

În 2020, Navalnîi a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Novichok.

Atunci, el a fost transportat cu avionul în Germania pentru tratament, iar cancelarul german a cerut răspunsuri din partea regimului lui Putin.

Investigația privind otrăvirea lui Navalnîi a ajuns până la serviciul de securitate al Rusiei, FSB.

El a început să își scrie memoriile pe măsură ce se recupera.

El și Iulia s-au întors în Rusia în ianuarie 2021, unde el a fost arestat după aterizare.

Știam că vrea să se întoarcă în Rusia. Știam că vrea să fie alături de susținătorii săi, a vrut să fie un exemplu pentru toți acești oameni cu curajul și curajul său pentru a arăta oamenilor că nu trebuie să se teamă de acest dictator.

„Nu mi-am lăsat niciodată creierul să se gândească că ar putea fi ucis...”, a mai spus Iulia Navalnaia conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei