AUR trece la amenințări după ce s-a spus că își stoarce de bani candidații

AUR trece la amenințări după ce s-a spus că își stoarce de bani candidațiiGeorge Simion. Sursa foto: facebook / George Simion

Conducerea AUR îl amenință pe deputatul de Dolj, Ringo Dămureanu, că îl va acționa în instanță dacă va continua să acuze liderii partidului că cer bani pentru locurile de pe listele de la parlamentare. Deputatul dezvăluise, în urmă cu câteva zile, că i-ar fi solicitat 60.000 de euro pentru un loc eligibil la alegeri.

Nu ar fi fost votat de filială

Partidul lui George Simion a comunicat că, de fapt, Ringo Dămureanu nu a fost votat de filiala din Dolj pentru primul loc la Senat, o condiție obligatorie pentru accesul la listă.

”Domnul Ringo Dămureanu nu a fost ales de filiala județeană pentru locul 1 la Senat, acesta fiind și motivul nemulțumirii sale" a transmis departamentul de comunicare al AUR, conform G4Media.

Conducerea partidului se arată nemulțumită de acuzațiile deputatului de Dolj și îl amenință cu un proces: "Dacă domnul Ringo Dămureanu își menține acuzațiile potrivit cărora lideri ai partidului i-ar fi cerut sume de bani în nume propriu, atunci îl vom acționa pe domnul Dămureanu în judecată pentru acuzații defăimătoare”.

Ringo Dămureanu

Ringo Dămureanu. Sursa foto: facebook / Ringo Dămureanu

I s-ar fi cerut 60.000 de euro

Zilele trecute, Ringo Dămureanu a dezvăluit că i s-au cerut 60.000 de euro pentru a obține un loc eligibil pe listele parlamentare. El a declarat că funcționarii partidului au impus aceste contribuții financiare și a subliniat că alți membri se află în aceeași situație, fiind eliminați de pe liste dacă nu au plătit.

În replică, prim-vicepreședinte al AUR, Marius Lulea, spune că este vorba despre cheltuielile de campanie, pe care candidatul trebuie să le plătească din buzunarul propriu.

„Pentru primele poziții de județe, candidații trebuie să susțină cheltuielile de pre-campanie și campanie. Aceste lucruri au fost votate de Biroul Național Central. Se cer 100.000 de lei, care reprezintă o donație nerambursabilă pentru partid. De asemenea, pentru campanie, contribuția maximă este de 190.000 de lei”, a transmis Marius Lulea.

Revista presei