Meta ar putea genera filme. Surprize mari pentru utilizatori

Meta ar putea genera filme. Surprize mari pentru utilizatoriMeta. Sursa foto: Artapixel/ Pixabay

Meta Platforms, proprietara Facebook, colaborează cu Blumhouse Productions, compania de la Hollywood care a făcut filmele „The Purge” şi „Get Out”, pentru a testa noul său model video de inteligenţă artificială generativă.

Meta, colaborare cu Blumhouse Productions

Compania prezentat Movie Gen, despre care a spus că poate crea clipuri video şi audio realiste ca răspuns la solicitările utilizatorilor, la începutul acestei luni. Proprietara Facebook a declarat că Blumhouse i-a selectat pe cineaştii Aneesh Chaganty, surorile Spurlock şi Casey Affleck pentru a încerca Movie Gen şi a folosi clipurile generate de instrument în filmele lor scurte.

Filmul lui Chaganty va apărea pe site-ul Movie Gen al Meta în curând. Utilizatorii vor fi nevoiți să mai aștepte puțin pentru filmele lui Ben Affleck şi ale surorilor Spurlock.CEO-ul Blumhouse, Jason Blum, a spus că este o mare oportunitate pentru actori și regizori.

Este o mare oportunitate

„Am primit cu plăcere şansa ca unii dintre ei să testeze această tehnologie de ultimă generaţie şi să-şi exprime părerile despre avantajele şi dezavantajele acesteia, în timp ce încă se dezvoltă. Acestea vor fi instrumente puternice pentru regizori, şi este important să implicăm industria creativă în dezvoltarea lor pentru a ne asigura că sunt cele mai potrivite pentru sarcină,” a spus Blum.

În afară de parteneriatul Movie Gen, Meta a încheiat acorduri cu actori precum Judi Dench, Kristen Bell şi John Cena pentru a oferi voci chatbotului său, Meta AI.

OpenAI, discuții importante cu agenți dela Hollywood

OpenAI, susţinută de Microsoft, s-a întâlnit anul acesta cu directori şi agenţi de la Hollywood pentru a discuta despre posibile parteneriate care implică instrumentul său de generare video, Sora, pe care l-a prezentat pentru prima dată în februarie. Lions Gate Entertainment a declarat în septembrie că a încheiat un acord cu un alt startup AI, Runway. Aceste colaborări le-ar putea aduce mari câștiguri firmelor.

Revista presei