Marcel Ciolacu, destăinuri despre relația cu Ciucă și Iohannis. Când intrăm în Schengen

Marcel Ciolacu, destăinuri despre relația cu Ciucă și Iohannis. Când intrăm în SchengenMarcel Ciolacu. Sursa foto: Instagram

Marcel Ciolacu a apărut la o emisiune TV unde a făcut mai multe dezvăluiri. Nu a vorbit despre pensii, ci despre politică.

Într-o emisiune de joi seară la România TV, premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va intra în acest an în Spațiul Schengen terestru. În ciuda faptului că nu a oferit informații suplimentare, premierul a subliniat faptul că atât el, cât și miniștrii de interne și de externe au avut discuții fructuoase cu colegii din Uniunea Europeană: "Am informații suplimentare". Ciolacu a mai spus: „Nu aș vrea să intru mai mult în detalii”, adăugând că, în ciuda complexității sale, procesul este încrezător. O prognoză încurajatoare.

”Am rezolvat Schengen-ul, după un eşec a fostului prim-ministru, maritim şi terestru, şi până la sfârşitul anului o să închidem şi terestru”, a declarat, joi seară, la România TV, premierul Marcel Ciolacu. Întrebat dacă are garanţia acestui rezultat, Ciolacu a afirmat: Anul acesta România va intra în Schengen terestru. Cu certitudine”.

În același timp, Gerhard Karner, ministrul de interne austriac, a făcut recent declarații care sugerează o abordare prudentă, dar optimistă a admiterii României și Bulgariei în Schengen. Karner, citat de publicația Kurier, spune că, deși „suntem pe drumul cel bun”, procesul este încă în curs, iar Austria nu este pregătită să accepte admiterea completă a ambelor state în Schengen. În prezent, România și Bulgaria fac parte din „Air Schengen”, un acord care elimină controalele la frontierele aeriene și maritime, dar nu și la cele terestre, pe care autoritățile austriece le consideră esențiale.

Marcel Ciolacu despre tensiunile din coaliție

Premierul Ciolacu a discutat, de asemenea, despre conflictele politice interne din România pe fondul acestor declarații. A comentat zvonurile care spuneau că nu va mai comunica cu Nicolae Ciucă, liderul PNL. Ciolacu a spus: „Nu l-am sunat pe domnul Ciucă, deci nu avea cum să nu îmi răspundă”. El a făcut referire la un banc vechi de la Radio Erevan. Premierul a subliniat că nu a mai avut nicio conversație cu Ciucă de când PNL a încercat să susțină o lege „pentru o persoană”. O referire care pare să sugereze motivul rupturii în cooperarea dintre PSD și PNL.

Între timp, premierul a subliniat că nu a mai comunicat cu președintele României, Klaus Iohannis, nici măcar la nivel instituțional. O veste tristă pentru unii, menționează Capital. Într-un efort de a reduce impactul acestor tensiuni asupra activității guvernamentale, Ciolacu a declarat: „Guvernul României funcționează foarte bine, chiar și fără această comunicare”.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, joi seara, la România TV, despre planul de 100 de miliarde al Românie, dar și despre faptul că România va intra sigur,  anul acesta, în Schengen. „Am început cu reindustrializarea. Știm toate poveștile, cum s-au vândut fabricile din România. Au fost tăiate și vândute la fier vechi. Trebuie o colaborare între stat și privat. Vom ajunge la 100 de miliarde de euro investiții. Investițșiile sunt distribuite uniform pe teritoriul României În sănătate este prima oară când vedem spitalele crescând. Este cel mai îndrăzneț plan de dezvoltare a României. În infrastructură, sănătate și învățământ”, a spus Marcel Ciolacu

Aceste schimbări au loc în contextul unei campanii electorale intense și a unei atmosfere politice din ce în ce mai împărțite în România pe măsură ce alegerile se apropie.

Revista presei