Compania Wizz Air își redeschide baza operațională în Republica Moldova. Opt rute noi de pe Aeroportul Chișinău

Compania Wizz Air își redeschide baza operațională în Republica Moldova. Opt rute noi de pe Aeroportul ChișinăuWizz Air. Sursa foto: EVZ

Republica Moldova. Compania Wizz Air își redeschide baza operațională în Republica Moldova și lansează opt rute noi de pe Aeroportul Internațional Chișinău, spre orașe din Germania, Italia, Franța și Belgia. Zborurile vor fi operate din 16 decembrie 2024.

Noile destinații sunt: Berlin, Dortmund, Memmingen, Nuremberg din Germania; Verona și Bologna din Italia; Paris, Franța și Bruxelles, Belgia. Zborurile vor fi operate cu o frecvență de două – trei ori pe săptămână. Prețurile biletelor încep de la 24,99 de euro.

Wizz Air va opera zboruri din Chișinău spre 16 orașe din nouă țări europene

În cadrul unei conferințe de presă, Andras Rado, șef Comunicare și afaceri guvernamentale al companiei aeriene Wizz Air, a specificat că cele opt rute noi le vor completa pe altele opt existente. Astfel, compania va opera zboruri din Chișinău spre 16 orașe din nouă țări europene.

Andras Rado

Andras Rado. Sursa foto: www.facebook.com/AirportChisinau

„Wizz Air și-a început operațiunile în Republica Moldova în anul 2013 și și-a deschis baza la Chișinău în martie 2017. În acest timp, compania aeriană a transportat aproape 4 milioane de pasageri. Suntem încântați să reluăm operațiunile noastre de bază și să adăugăm mai multe zboruri directe care leagă Chișinăul cu 16 destinații”, a spus Andras Rado.

„Noile rute vor facilita conectivitatea pentru cetățenii noștri”

După anunțul făcut de companiei aeriană Wizz Air, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a remarcat că noile curse aeriene vor facilita transportul de călători spre destinațiile europene.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Sursa foto: www.facebook.com/SpinuAndreiMD/about

„Continuăm să creștem numărul de rute directe de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Cetățenii noștri vor putea călători mai mult, iar diaspora va putea reveni mai ușor acasă. Călătorii plăcute tuturor”, a afirmat Andrei Spînu.

De asemenea, secretarul de stat al ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Mircea Păscăluță a afirmat că redeschiderea bazei operaționale a Wizz Air pe Aeroportul Internațional Chișinău „dă dovadă de o încredere clară din partea operatorilor internaționali în dezvoltarea Aeroportului Internațional Chișinău”.

„Noile rute nu doar vor facilita conectivitatea pentru cetățenii noștri, dar vor aduce prețuri avantajoase și mai multe opțiuni de zbor. În ultima perioadă, zece companii aeriene au venit sau au revenit pentru a opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău, ceea ce confirmă nu doar siguranța spațiului nostru aerian, dar și faptul că piața noastră este într-o continuă expansiune”, a remarcat Mircea Păscăluță.

„Deschiderea bazei aeriene înseamnă mai multe curse spre orașele europene”

Administratorul interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, Sergiu Spoială, a remarcat că deschiderea bazei aeriene înseamnă mai multe curse spre diverse orașe europene. „Decizia va duce la o creștere a numărului locuri de muncă la nivel local în aviație și turism, dar și diversificarea activităților aeronautice, fiind un pas important în dezvoltarea aeroportului, dar și a zonei pe care acesta o deservește”, a specificat Sergiu Spoială

Noi destinații de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Noi destinații de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Sursa foto: www.facebook.com/SpinuAndreiMD/about

În ultima perioadă, mai multe companii aeriene au anunțat că vor opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Printre acestea se numără: Wizz Air, IsrAir, Aegean Airlines, Air Baltic, Bees Airlines și Georgian Wings.

Revista presei