Ofițerii antitero au intervenit la Timișoara. S-a găsit o genată metalică suspectă

Ofițerii antitero au intervenit la Timișoara. S-a găsit o genată metalică suspectă

Luni, 14 octombrie, în Timișoara s-a dat alarma. La 112 a fost semnalată prezența unei genți suspecte, pe o stradă din centrul orașului. A fost nevoie de intervenția ofițerilor antitero, inclsuiv un pirotehnist.  

Alertă la Timișoara: geantă suspectă

Luni dimineața, a avut loc o intervenție rapidă a lucrătorilor antitero ai Poliției, jandarmilor și ofițerilor SRI în zona Piața Unirii din Timișoara.

O geantă metalică suspectă, lăsată pe carosabil, între mașini, în dreptul unui imobil de pe strada Paul Chinezu, din vecinătatea Domului Romano-Catolic, a pus pe jar autoritățile, după ce a fost semnalată prezneța ei printr-un apel la 112.

Strada a fost izolată

Strada a fost izolată rapid de forțele de intervenție, iar trecătorii îndepărtați.

Specialiștii au pornit cercetările și, în cele din urmă, au reușit să verifice geanta suspectă, transmite Opinia Timișoarei.

Autoritățile au aflat că geanta nu prezenta niciun pericol, fiind burdușită cu cabluri de sonorizare.

Cel mai probabil, aceasta a fost uitată de un lucrător de la vreo firmă de profil.

„La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe strada Paul Chinezu din Timișoara este amplasat un colet suspect, respectiv o servietă metalică.

La fața locului s-au deplasat echipajul de pirotehniști din cadrul SAS Timiș pentru efectuarea verificărilor specifice.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că geanta conținea cabluri de sonorizare", transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Ambasada SUA, alertă de securitate în weekend

Vineri, 11 octombrie, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a emis, o alertă de securitate privind amenințări care ar putea viza instituții religioase, precum moschei, temple sau sinagogi din România. Aceasta se referea la zilele de weekendul 11-13 octombrie.

Diplomația americană a emis o avertizare intitulată „amenințare împotriva instituțiilor religioase pentru weekendul 11-13 octombrie”.

„Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România în weekend-ul 11-13 octombrie”, se menționa în alerta prin care îndeamnă cetățenii americani să manifeste prudență sporită în apropierea instituțiilor religioase din România în perioada indicată.

SRI a răspusn acestei alerte și a precizat că nu sunt date care să ducă la creșterea nivelului de alertă teroristă, dar serviciul va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei