Prizonieri ucrainieni, uciși de ruși. Execuțiile au avut loc la Kursk

Prizonieri ucrainieni, uciși de ruși. Execuțiile au avut loc la Kursk Sursa: https://www.arabnews.com/

Nouă soldați ucraineni care s-au predat ca prizonieri ar fi fost împușcați de trupele ruse în oblastul Kursk, la începutul acestei săptămâni, a anunțat site-ul de monitorizare Deepstate.

Informații despre uciderea a nouă prizonieri, răspândite pe rețelele de socializare

Se spune că execuțiile au avut loc pe 10 octombrie, a informat Deepstate, citând surse din Brigada I de Tancuri din Ucraina.

„Informațiile despre posibila împușcare de către ruși a nouă prizonieri de război ucraineni în oblastul Kursk se răspândesc din nou pe rețelele de socializare”, a declarat Ombudsmanul Ucrainei, Dmitro Lubineț, într-o declarație la Telegram.

„Asemenea acțiuni reprezintă o încălcare gravă a Convenției de la Geneva privind tratarea prizonierilor de război”, declară oficialul ucrainean.

Execuțiile prizonierilor ucrainieni s-au înmulțit

Execuțiile prizonierilor ucrainieni de către ruși au crescut considerabil în ultimul an.

Kievul știe despre 93 de prizonieri ucraineni care au fost executați sumar de soldații ruși pe câmpul de luptă în timpul războiului la scară largă, a declarat la televiziunea națională pe 4 octombrie un înalt reprezentant al Procuraturii Generale.

Potrivit procurorilor, 80% dintre aceștia au fost înregistrați în 2024.

Prizonieri / sursa foto. captura video

„Din noiembrie 2023, abordarea armatei ruse față de prizonierii noștri s-a schimbat semnificativ în rău”, a declarat Yurii Belousov, șeful departamentului concentrat pe crimele de război.

Prizonierii de război executați sumar de trupele lui Putin

Reamintim că aceasta nu este prima crimă de război comisă de regimul Putin contra prizonierilor de război.

La căderea uzinei Azovstal, în mai 2022, peste 2.000 de militari ucraineni au fost luați prizonieri de ruși, printre aceștia fiind și soldați răniți, dintre care unii au fost duși la Novoazovsk, în autodeclara Republica Populară Donețk.

Un raport întocmit pe baza celor relatate de soldații ucraineni a arătat prin ce momente cumplite au trecut acești prizonieri.

Unii parlamentari ruși au cerut chiar pedeapsa cu moartea pentru luptătorii ucraineni de la oțelăria Azovstal capturați de forţele ruse, dar nu s-a aprobat execția. În schimb, prizonierii ucraineni au fost bătuţi, torturaţi cu cleşti, electrocutați şi sufocaţi.

Revista presei