Cazul rugbiștilor francezi, acuzați de viol. Raportul medical prezentat de avocaţii femeii dă totul peste cap

Cazul rugbiștilor francezi, acuzați de viol. Raportul medical prezentat de avocaţii femeii dă totul peste cap Oscar Jegou și Hugo Auradou. Sursa foto Facebook

Scandalul de viol în care sunt acuzați mai mulți rugbiști francezi că au abuzat-o se complică, după ce justiţia din Argentina a respins un nou raport medical prezentat de avocaţii femeii.

Vești bune pentru cei doi rugbiști francezi acuzați de viol în Argentina

Rugbiştii francezi Hugo Auradou şi Oscar Jegou de la naționala Franței au fost arestați, pe 10 iulie, după meciul amical Argentina - Franța, încheiat cu scorul de 13-28.

Atunci, o femeie i-a acuzat pe cei doi că au bătut-o, au violat-o și strangulat-o. „Expertiza criminalistică efectuată asupra presupusei victime este compatibilă cu povestea sa. Specialiștii au confimat că femeia avea leziuni genitale și că a fost violată de cei doi rugbiști”, declara, atunci, o sursă judiciară.

„După transferul lor la Mendoza, cei doi jucători vor fi supuși și expertizei criminalistice”, a mai anunțat o sursă de rang înalt de la Parchetul din Mendoza.

Urmează audierea pentru clasarea dosarului

Acum, o sursă judiciară de la procuratura din Mendoza, în vestul Argentinei, a stabilit data de 18 octombrie pentru audierea cererii de clasare a cauzei, formulată de apărarea jucătorilor de rugby din naționala Franței.

Avocaţii presupusei victime au declarat, săptămâna trecută, că femeia nu suferă de o problemă de coagulare a sângelui. Afecţiunea a fost invocată de apărarea jucătorilor ca fiind motivul pentru care au apărut vânătăile găsite pe corpul femeii.

Presupusa victimă susţine că urmele sunt rezultatul violenţei celor doi jucători.

Oscar Jegou

Oscar Jegou. Sursa Facebook

Avocaţii femeii au înaintat parchetului un document prin care un medic hematolog independent declara că reclamanta „nu suferă de această boală” şi au solicitat suspendarea audierii.

Parchetul din Mendoza a răspuns că declaraţia dată de medicul hematolog „nu este utilă” şi a anunțat că nu va schimba cursul investigației, potrivit datelor obţinute de AFP.

Astfel, Parchetul din Mendoza a refuzat cererea de suspendare a audierii privind clasarea cauzei, care a rămas programată pentru 18 octombrie. Decizia de clasare sau continuare a anchetei ar putea fi anunţată ulterior.

Cei doi rugbiști francezi resping toate acuzațiile

Reamintim că, pe 4 octombrie, parchetul din Mendoza a hotărât clasarea cauzei - adică închiderea înainte de desfășurarea unui proces.

Cei doi rugbiști francezi, Hugo Auradou şi Oscar Jegou, ambii de 21 de ani, sunt acuzaţi de viol calificat în grup. Agresiunea se presupune că ar fi avut loc în noaptea de 6 spre 7 iulie într-o cameră de hotel din Mendoza, unde naţionala a Franţei tocmai jucase un meci de verificare cu selecționata din Argentina.

Cei doi rugbiști au spus încă de la început că relaţiile sexuale cu reclamanta, pe care au cunoscut-o într-un club de noapte, au fost consensuale. De asemenea, ei au negat orice violenţă, în timp ce avocata femeii a acuat „violenţe teribile” împotriva clientei sale, care ar fi fost „bătută cu sălbăticie”.

Rugbiștii francezi au fost reţinuţi, dar apoi au fost eliberați și plasaţi în arest la domiciliu și, ulterior, la jumătatea lunii august, eliberaţi şi autorizaţi să părăsească Argentina până la finalizarea anchetei.

Revista presei