Dezvăluiri din casa lui Gigi Becali. Ce se întâmplă în Palatul din Pipera

Dezvăluiri din casa lui Gigi Becali. Ce se întâmplă în Palatul din Pipera Gigi Becali. Sursa foto: Arhiva EVZ

Gigi Becali, una dintre cele mai controversate figuri din lumea fotbalului din România, este adesea văzut prin prisma declarațiilor sale excentrice și a implicării sale în lumea fotbalului. Însă, ziaristul George Scarlat a adus recent în atenția publicului o latură mai puțin cunoscută a acestuia: filantropia și gesturile umanitare pe care Becali le face din umbră.

O privire din interiorul „Palatului” lui Gigi Becali

George Scarlat a împărtășit o experiență personală, oferind detalii despre interiorul palatului lui Gigi Becali din Bulevardul Aviatorilor, situat lângă Guvern. Acesta a relatat cum, deși clădirea poate părea opulentă și decorată cu fast pentru ochii publicului, realitatea din spatele ușilor închise este cu totul alta.

„L-am mai împuns eu amical pe Gigi Becali, când o mai lua razna și crezându-se 'Fergusson', se mai amesteca în treburile echipei. Dar niciodată nu-l voi mai judeca ca pe Gigi Becali ca om! Am fost aseară la un șpriț și un prieten comun care se mai duce la Gigi și care mi-a spus care-i treaba cu 'Palatul' lui Gigi din Bd Aviatorilor, de lângă Guvern. 'Palatul' de fapt este o bază pentru operațiuni umanitare. Partea aurită și cu sclipici este doar acolo unde intră presa, adică pe hol și în 'Sala tronului', de unde dă Gigi declarații. În rest, parterul este depozit de materiale de construcții, pe care Gigi le distribuie la bisericile și mănăstirile pe care le reabilitează."

Vila din Aleea Alexandru

Vila din Aleea Alexandru Sursa foto: Wikipedia

Ajutor pentru bolnavii de cancer

Scarlat a adus în discuție și un alt aspect mai puțin cunoscut: implicarea lui Becali în sprijinirea bolnavilor de cancer. Se pare că „Palatul” său servește și ca un adăpost temporar pentru acești oameni aflați în suferință.

„La etajul 'Palatului' sunt camere unde sunt găzduiți bolnavii de cancer, veniți la București pentru tratamente, chimioterapie sau radioterapie și care nu au unde să stea pe durata tratamentului, așa că îi găzduiește Gigi. Gigi mai finanțează și clinica lui privată de oncologie. Din câte mi-a spus prietenul comun, familiarizat cu afacerile lui Gigi Becali, acesta cheltuie circa 200.000 euro pe lună pentru bolnavii de cancer!”

O familie cu tradiții creștine

Pe lângă implicarea personală a lui Becali în acte de caritate, Scarlat a oferit și un context familial care explică profundele sale convingeri religioase.

„Unii oameni răi râd de semnele exterioare ale credinței lui Gigi, de semnul crucii de pe fesul cu care apare la TV și așa mai departe. Însă Gigi provine dintr-o familie profund creștină. Doamna preoteasă Amalia, vecina mea, mi-a povestit că în anii ‘90, când orfelinatele erau pline de 'orfanii lui Ceaușescu', circa 230.000 copii sau peste 1% din populația României, dânsa se ducea împreună cu sora lui Gigi Becali în orfelinate și boteza sute, mii de copii. Sora lui Gigi a murit de tânără, Dumnezeu s-o odihnească. Pentru că era foarte respectată în mediile ortodoxe, la înmormântarea ei a venit un sobor de 15 preoți ortodocși!”, a conchis ziaristul în mesajul postat în online.

 

Revista presei