Explozie în tren la Strasbourg. Era plin cu europarlamentari. Update

Explozie în tren la Strasbourg. Era plin cu europarlamentari. Update Tren Bruxelles. Sursă foto: X.com

O explozie s-a produs la locomotiva unui tren care transporta europarlamentari și personalul lor de la Strasbourg la Bruxelles. Cauzele acestei deflagrații nu sunt încă clarificate.

Pasagerilor li s-a cerut să se refugieze în siguranță în tunelul aflat în gară. Gara din Strasbourg a fost închisă, conform anunțului făcut de Emmanuel Foulon, ofițer de presă al Parlamentului European.

Explozie în tren la Strasbourg. Era plin cu europarlamentari

Cauza exploziei rămâne necunoscută, iar europarlamentarii au fost evacuați și se adăpostesc într-un tunel din apropiere. Gara a fost blocată, iar echipele de pompieri au ajuns deja la fața locului pentru a interveni.

„Explozie pe locomotiva trenului care urma să ducă deputații europeni și personalul înapoi de la Strasbourg la Bruxelles. Cauza este încă necunoscută. Pasagerii chemați să se „refugieze” în tunel. Stație paralizată, pompierii chemați de urgență”, a scris pe platforma X, Emmanuel Foulon, ofițer de presă al Parlamentului European.

Ofițerul de presă a revenit ulterior cu o postare şi a spus că nu se văd ambulanţe, ceea ce înseamnă că nu sunt răniţi, iar incidentul a fost probabil de natură tehnică, deşi perimetrul de securitate pare să se lărgească în gară.

explozie tren Bruxelles

Tren Bruxelles. Sursă foto: X.com

Stare de alertă după explozie

Cauza exactă a incidentului rămâne necunoscută, iar autoritățile sunt în stare de alertă. În prezent, nu este clar dacă explozia a avut loc pe teritoriul Franței sau al Belgiei.

Pelle Geertsen, secretar de presă, a scris pe X: „Foarte mulți pompieri, aici, în gara din Strasbourg, dar foarte puține informații. Are loc evacuarea oamenilor cărora li s-a spus să-și abandoneze bagajele în tren”.

„În fiecare zi de joi două trenuri special închiriate se întreaptă spre Bruxelles pentru a transporta deputați europeni și oameni care fac parte din echipe. Momentan știm că totți cei care trebuiau să plece cu aceste trenuri au fost invitați să nu mai meargă spre peron pentru că au existat la una din locomotive o explozie. Nu există victime, dar în mod clar nu se vor mai putea deplasa pe această rută în momentul de față”, a spus europarlamentarul Eugen Tomac la Digi24.

În tren se aflau și români

În trenul în care s-a produs explozia se aflau și români.

„Este asistentul meu, el a trebuit să se întoască cu acest tren la Bruxelles. Asistenții mei vin cu trenul şi eu plec în ţară. Acum am vorbit cu Daniel, el este acolo. Explozia este la locomotiva. Sunt protejați, nu s-a întâmplat nimic legat cu accidente cu oameni şi acum sunt scoşi din zona respectivă. Nu li s-a pus dacă a fost un incident tehnic sau un incident provocat, dar mă bucur că este în afara pericolului. Nu urcaseră în tren nici asistenții, nici funcționarii, nici europarlamentarii şi atunci a fost mai simplu să-i evacueze", a spus Maria Grapini, europarlamentar, la Antena 3 CNN.

 

Revista presei