Așa se curăță corect și rapid cartofii. Tehnicile care te scapă de un chin
- Emma Cristescu
- 9 octombrie 2024, 20:24
Dacă vrei să faci cartofi prăjiti și nu ai mult timp la dispoziție, poți încerca aceste metode simple. Un decojitor te-ar putea ajuta mult. Atenție! cu cât cartofii sunt mai mari, cu atât mai repede îi vei decojit. Asigură-te că ai un curățător de legume ascuțit și pune fiecare cartof pe un tocător, apoi curăță de coajă.
Cum să faci cartofi rapid
Poți să îți cumperi și un aparat electric. Trebuie doar să înfigi câte un cartof și să apeși pe buton. O lamă specială curăță coaja cartofului în timp ce el se rotește. Aparatul electric va avea nevoie doar să schimbi cartoful. Este indicat să folosești acest aparat atunci când faci mâncare pentru mai multe persoane și vrei să economisești timp. Poți să cureți cartofii și cu cuțitul. Ține cartoful într-o mână și cuțitul de curățat în cealaltă și trece cuțitul pe sub piele pentru a-l decoji.
Se decojesc mai rapid dacă îi fierbi
O altă soluție este să fierbi cartofii. Într-un vas, pune apă pe foc și las-o să dea în clocot. Când observi bule care ies la suprafață, trebuie să pui cartofii, cu tot cu coajă. Lasă-i să fiarbă 45 de minute. Apoi, trebuie să lași cartofii să se răcească. Dacă nu ai răbdare să îi pui deoparte și să aștepți să iasă aburul din ei, poți opta pentru o altă variantă. Cartofii fierbinți se pot răci cu ajutorul apei cu gheață. Pune cartofii într-un bol cu apă și gheață. Apoi, îndepărtează coaja cu mâna.
Ce beneficii au cartofii
Cartofii mențin sănătatea inimii și controlează tensiunea arterială. Conțin fibre, potasiu, vitamina C, vitamina B6, calciu și magneziu. Toate aceste substanțe echilibrează tensiunea, scad valoarea totală a colesterolului din sânge, mențin sănătatea vaselor de sânge.
Cartofii au efect antioxidant, diuretic și de întinerire. Datorită conținutului de vitamina C și acid folic, cartofii ne ajută în lupta cu toxinele și chiar în stoparea dezvoltării tumorilor. Consumul de cartofi previne deteriorarea celulelor. Este indicat să îi mâncăm fierți sau la grătar, nu prăjiți.