Un comentator TV, reclamat la CNA: Nu a pronunțat numele echipei doar în limba maghiară

Un comentator TV, reclamat la CNA: Nu a pronunțat numele echipei doar în limba maghiară Suporteri Csikszereda. Sursa foto: FK Csíkszereda/ Facebook

CNA a primit o plângere stranie formulată împotriva unui comentator TV care nu a pronunțat numele echipei Csikszereda doar în limba maghiară.

CNA, pus în situația de a „judeca” o plângere bizară

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit o plângere în care se arătă la un meci din din Liga a 2-a comentatorul TV a rostit numele clubului doar Csikszereda, denumirea orașului de origine al echipei, Miercurea Ciuc.

Mai exact, reclamația la CNA nu este fondată  ținând cont că numele oficial al echipei secunde este „FK Csikszereda Miercurea Ciuc”, iar persoana care a depus plângerea a susținut că trebuie pronunțat doar „FK Csikszereda” nu „FK Csikszereda Miercurea Ciuc”.

Ce s-a decis cu privire la numele celor de la Csikszereda

Deoarece numele oficial al e echipei este așa cum a spus acel comentator, și anume „FK Csikszereda Miercurea Ciuc”, plângerea ajunsă la CNA a fost considerată nefondată.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi textCNA, pus în situația de a „judeca” o plângere bizară. Sursa foto: Facebook

Cei de la CNA, fiind obligați de lege să judece această reclamație, au dezbătut cazul, și  au considerat în final că nu s-a produs nicio eroare în timpul comentării partidei, din moment ce „Csikszereda” reprezintă numele în limba maghiară al localității Miercurea Ciuc.

„Csikszereda” reprezintă denumirea în maghiară a orașului Miercurea Ciuc. Numele complet al echipei din Liga 2, așa cum este înregistrat la FRF, este „FK Csikszereda Miercurea Ciuc”.

CNA nu a avut ce judeca. Csikszereda aparține unei zone cu etnici maghiari

Este știut faptul că Csikszereda provine dintr-o zonă cu o comunitate formată din etnici maghiari și, la fel ca Sepsi, formație din SuperLiga, clubul beneficiază de o finanțare importantă din partea statului maghiar.

Orașul Miercurea Ciuc, din județul Harghita, are 85 la sută din populație formată din etnici maghiari. Harghita fiind județul cu cel mai mare procent de etnici maghiari din România.

Echipa din Miercurea Ciuc este în prezent pe primul loc, cu 25 de puncte din 27 posibile. Csikszereda se află la șapte puncte deasupra celor de la CSM Slatina, ocupanta locului doi.  Csikszereda are, de asemenea,  un golaveraj foarte bun, cu 21 de goluri marcate și doar șapte primite, potrivit golazo.ro.

Revista presei