Diana Șoșoacă, gest grosolan pe Youtube. Se cere expluzarea sa din Parlamentul European

Diana Șoșoacă, gest grosolan pe Youtube. Se cere expluzarea sa din Parlamentul European Diana Șoșoacă. Sursa foto Facebook

Reprezentanții Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului din România cer autorităților române să sesizeze Parlamentul European în privința europarlamentarului Diana Şoşoacă. Aceasta este acuzată de mesaje publice cu un adânc caracter antisemit și negaționist.

Sâmbătă noaptea, Diana Șoșoacă a postat un video pe youtube, în care a strigat: “Trăiască Legiunea și Căpitanul, Omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum!”. Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului a reacționat dur și cere ridicarea imunității parlamentare a eurodeputatei.

Mesajele încalcă în mod repetat și flagrant lege

„Solicităm Președintelui României, Prim Ministrului României și Procurorului General al României să sesizeze Parlamentul European și să solicite ridicarea imunității parlamentare a dnei Diana Șoșoacă care aproape zi de zi, afișează mesaje publice cu un adânc caracter antisemit și negaționist".

Membrii centrului spun că mesajele încalcă în mod repetat și flagrant legea pentru combaterea Antisemitismului și a negării Holocaustului. Ei denunță afirmațiile false ale președintelui SOS, Diana Șoșoacă. Aceasta îi face responsabili pe evrei pentru moartea a 800.000 de români, "acuzații lansate fără nici o rușine de la pupitrul Parlamentului României".

Diana Şoşoacă

Diana Șoșoacă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura

Curtea Constituțională a respins, ieri, candidatura Dianei Șoșoacă, anulând decizia prin care a fost înregistrată la Biroul Electoral Central. Aseară, însă, europarlamentarul şi-a depus din nou candidatura. Toni Greblă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, spune că Diana Șoșoacă a depus dosarul în termen, la ora 23.50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24.00,

"Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18,00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă”, a declarat Toni Greblă.

Revista presei