Răsturnare de situaţie într-un caz de crimă ajuns pe Netflix. Procesul s-ar putea relua

Răsturnare de situaţie într-un caz de crimă ajuns pe Netflix. Procesul s-ar putea relua Crimă. Sursa foto: Gerd Altmann/ Pixabay

Răsturnare de situaţie în cel mai înspăimântător caz de crimă. Fraţii Mendez au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea părinţilor lor. Cu toate acestea, condamnările lor urmează să fie revizuite.Este și un documentar pe Netflix despre acest caz.

Cel mai înspăimântător caz de crimă

Cei doi fraţi i-au împuşcat pe Jose şi Kitty Menendez în casa lor din Beverly Hills în 1989. Procurorii consideră că a fost un complot pentru a moşteni averea tatălui lor. Joi, însă, procurorul districtului LA, George Gascon, a declarat că există „o obligaţie morală şi etică” de a studia dovezile prezentate de fraţi anul trecut. Ei au spus că au fost abuzaţi sexual de tatăl lor şi că n-au mai suportat.

Acest caz a reintrat în atenția presei după lansarea, în septembrie, a unui serial Netflix care descrie evenimentele. Controversata dramă Netflix bazată pe aceste crime îi are în rolurile principale pe Nicholas Chavez ca Lyle Menendez, Cooper Koch ca Erik Menendez şi Javier Bardem ca tatăl lor, Jose Menendez.

S-ar putea relua procesul

În timpul procesului iniţial, procurorii au afirmat că crimele au fost motivate de lăcomie. Ei au spus că frații Mendez au cheltuit o mare parte din moştenirea lor mare pe ceasuri Rolex, maşini şi proprietăţi de lux înainte de a deveni suspecţi.

Procesul iniţial s-a încheiat cu un juriu nehotărât, după ce fraţii Menendez au prezentat acuzaţii de abuz care se întindeau pe mai mulţi ani. La un al doilea proces, acuzaţiile de abuz au fost în mare parte reţinute. Cei doi frați au condamnaţi la închisoare pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată în 1996.

Lyle Menendez avea 21 de ani, iar Erik Menendez 18 ani la momentul crimelor.

Au apărut noi dovezi

Printre noile dovezi luate acum în considerare se numără o scrisoare din 1988 a lui Erik Menendez către vărul său. În scrisoare, acesta povestește despre chinurile la care a fost supus.

O revizuire a procesului ar putea duce la o nouă sentinţă sau la un nou proces. O audiere este stabilită pentru 26 noiembrie. Drama Netflix „Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story” a provocat controverse, rudele spunând că fraţii au fost „victimizaţi”. Creatorul serialului, Ryan Murphy, a apărat producţia şi a descris reacţia negativă a familiei drept „previzibilă în cel mai bun caz”. Kim Kardashian le-a luat apărarea celor doi frați. „Ei nu sunt monştri. Sunt oameni buni, inteligenţi, cinstiţi”, a declarat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei