Interviul cu fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, anulat după o gafă epocală

Interviul cu fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, anulat după o gafă epocală Boris Johnson / Sursa foto: dreamstime.com

BBC a anulat interviul de primetime cu Boris Johnson după o gafă făcută de un jurnalist al trustului de presă.

Boris Johnson a primit o notă de informare destinată personalului BBC

BBC a anulat un interviu de primetime cu Boris Johnson după ce fostul prim-ministru a primit din greșeală note interne de informare destinate personalului BBC.

Johnson, care a fost prim-ministru al Regatului Unit între 2019 și 2022, urma să fie intervievat joi, timp de 30 de minute, pe BBC One. Acest interviu era parte a unui turneu de promovare pentru cartea sa biografică numită „Unleashed” care va fi publicată pe 10 octombrie.

Johnson a primit din greșeală lista cu întrebări

Moderatoarea BBC, Laura Kuenssberg, a declarat miercuri seara că interviul nu poate avea loc după ce Boris Johnson a primit din greșeală notele ei de pregătire pentru interviu.

„În timp ce mă pregăteam pentru interviul de mâine al lui Boris Johnson, din greșeală i-am trimis notițele într-un mesaj destinat echipei mele,” a scris Kuenssberg pe X.

Laura Kuenssberg

Laura Kuenssberg / sursa foto: X

„Asta înseamnă, evident, că nu este corect ca interviul să aibă loc.”(...) „Este foarte frustrant și nu are rost să pretindem că este altceva decât jenant și dezamăgitor, deoarece sunt multe întrebări importante de pus”, mai spune în mesaj moderatoarea tv.

Gafa jurnalistei BBC a dat programul fostului prim-ministru, peste cap

Kuenssberg a fost anterior editor politic al BBC și acum prezintă programul politic de duminică dimineața al corporației.

Echipa BBC news a considerat că gafa a făcut ca interviul cu Boris Johnson să nu mai poată fi făcut și, susțin ei, „atât BBC cât și echipa domnului Johnson au căzut de acord că e mai bine să nu se mai facă”

Întrebări capcană pentru fostul prim ministru Boris Johnson

Fostul premier britanic ar fi fost, probabil, confruntat cu întrebări despre suspendarea parlamentului în timpul procesului Brexit, despre gestionarea pandemiei de Covid-19 și -despre demisia sa din funcția de deputat în iunie 2023, după ce o comisie parlamentară a constatat că a indus în eroare Camera Comunelor cu privire la acuzațiile de petreceri în timpul lockdown-ului în Downing Street.

Volumul autobiografic „Unleashed”, care a fost publicat în foileton în Daily Mail, cu numeroase dezvăluiri, inclusiv despre cauza morții regretatei regine Elizabeth II sau părerea lui Boris Johnson despre președintele francez Emmanuel Macron, care ar fi încercat să „pedepsească” Marea Britanie pentru ieșirea din UE.

Revista presei