Incident în Belarus în timp ce un elicopter îl transporta pe Lukașenko de la reședința sa  

Incident în Belarus în timp ce un elicopter îl transporta pe Lukașenko de la reședința sa   Aleksandr Lukașenko.Sursa foto: Arhiva EVZ

Trei drone Shahed au zburat în spațiul aerian din Belarus în timp ce dictatorul Alexander Lukașenko se afla în zbor într-un elicopter care îl preluase de la reședința sa. Incidentul a avut loc pe data de 3 octombrie, relatează The Kyiv Independent.

Trei drone în spațiul aerian din Belarus

Potrivit sursei citate, dronele Shahed, în număr de trei au fost detectate în spațiul aerian din Belarus pe data 3 octombrie.

Momentul coincide cu acela în care dictatorul belarus Alexander Lukașenko se afla în zbor, într-un elicopter, care îl preluase de de scurt timp, potrivit grupului de monitorizare Belaruski Hajun.

Lukașenko, în elicopter în momentul incidentului

Sursa citată scrie că dronele ar fi zburat din regiunea Harkov din Ucraina și au fost observate în timp ce se îndreptau spre regiunea Gomel din Belarus.

Drone Nico

Drone pentru combaterea contrabandei

Două dintre dronele intrate în spațiul aerian al Belarusului au zburat în zona Novaia Guta și s-au îndreptat spre Gomel, iar a treia a intrat în zona Loev și s-a deplasat în direcția Khoiniki.

„În același timp, pe cerul Belarusului se află un elicopter cu Lukașenko, care se îndreaptă spre sud, de la reședința Ozerni. Potrivit datelor preliminare, elicopterul zbura spre Mikașevici”, a transmis pe Telegram grupul de monitorizare Belarusian Gayun.

Ucraina, alarmă de raid aerian

Incidentul vine după ce, în dimineața zilei de joi, 3 octombrie, autoritățile ucrainene au anunțat o alertă de raid aerian în regiunile de nord din cauza amenințării cu drone Shahed.

Apărarea aeriană a Ucrainei a transmis, ulterior, că a doborât 78 de drone de atac Shahed.

În urmă cu o săptămână, Aleksandr Lukaşenko amenința că o agresiune împotriva Belarusului ar însemna „al treilea război mondial”.

Pe 18 august, Aleksandr Lukașenko a anunțat că a desfășurat aproape o treime din forțele sale armate de-a lungul întregii frontiere cu Ucraina.

Incidentul din 3 octombrie are loc la aproximativ o lună după ce forțele aeriene din Belarus au doborât pentru prima dată drone de tip Shahed deasupra spațiului lor aerian, pe 5 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei