Cum trebuie depozitată ciocolata? Frigiderul nu este cel mai bun loc

Cum trebuie depozitată ciocolata? Frigiderul nu este cel mai bun loc Ciocolată. Sursa foto: Wikipedia

Vechea dispută cu privire la locul în care ar trebui păstrate dulciurile atinge noi limite. Un expert a dat un verdict care a generat multe reacții din partea oamenilor. Joshua Houston, supranumit „expertul în depozitarea alimentelor” la Household Quotes, a intervenit în dezbaterea „dulap vs. frigider”.

Ferm împotriva păstrării ciocolatei în frigider, Joshua a emis un avertisment sever. „Refrigerarea ciocolatei nu este bună din mai multe motive. Primul este acela că ciocolata poate absorbi cu ușurință aromele altor alimente din frigider”, a explicat el.

Mai puțin gust

El susține că zona rece ar putea face ca alimentele să își piardă gustul.

„În al doilea rând, dacă vă răciți dulciurile, ați putea observa că frigul le poate face lipsite de gust. Acest lucru îndepărtează o parte din plăcerea și satisfacția pe care le poate aduce ciocolata.”, a mai observat el.

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient, el a subliniat, de asemenea, o altă problemă obișnuită cu punerea ciocolatei în frigider. „Decolorarea este o altă mare problemă, care apare atunci când umiditatea din frigider duce la „floarea zahărului”, adică atunci când zahărul se ridică la suprafață.”, a mai menționat el.

Durata de „viață” a ciocolatei

În ciuda faptului că unii iubitori de ciocolată folosesc frigul pentru a se feri de deteriorare acesteia, ciocolata se mândrește, în mod surprinzător, cu o durată de viață bună înainte de a se altera, relatează Express. Ciocolata cu lapte se coagulează mai repede. Deci este bună pentru aproximativ zece până la 12 luni, în timp ce ciocolata neagră poate dura mai mult de doi ani.

Cel mai bun truc de depozitare al lui Joshua? Păstrează-ți dulciurile în dulap, nu în frigider.

„Dulapul este o opțiune mai bună atât timp cât este uscat, umezeala poate afecta negativ gustul în timp. Temperatura ideală pentru ciocolată este între 12 și 18 grade Celsius, deoarece o temperatură mai mare ar putea duce la topirea acesteia”, a sfătuit el.

„Dacă deschideți ciocolata, înfășurați-o într-un ambalaj etanș sau într-un recipient. Acest lucru va ajuta la protejarea ciocolatei de umiditate și mirosuri exterioare care ar putea afecta negativ gustul.

Departe de lumină directă

„De asemenea, asigurați-vă că țineți ciocolata departe de lumina directă, aceasta nu numai că provoacă „înflorirea zahărului”, dar topirea este un factor. Ciocolata înflorită este încă sigură pentru consum, dar nu va arăta la fel de atrăgătoare și ar putea avea un gust ușor diferit.”

În cele din urmă, modul în care vă păstrați ciocolata depinde de dumneavoastră. Unii oameni apreciază mai mult ciocolata rece decât cea la temperatura camerei. Asigurați-vă doar că este ambalată corect dacă este deja deschisă, informează mirror.co.uk

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei