Vreme caldă în Republica Moldova, nu sunt șanse să plouă, cerul va fi parțial înnorat

Vreme caldă în Republica Moldova, nu sunt șanse să plouă, cerul va fi parțial înnorat Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Vremea rămâne frumoasă, și azi, 4 octombrie, în Republica Moldova, cu temperaturi ceva mai ridicate decât normalul acestei perioade a anului, după cum au anunțat meteorologii. Maximele ajung la 22 - 23 de grade Celsius, iar minima va fi de 15 grade. Nu sunt șanse de apariție a precipitațiilor, vântul va sufla slab și moderat.

Vreme frumoasă în Republica Moldova, cu temperaturi ridicate

Cerul va fi înnorat în zona de sud și parțial senin în restul țării. Se vor înregistra 22 de grade Celsius la Ștefan-Vodă și câte 23 de grade la Briceni, Chișinău, Bălți, Rîbnița și Cahul. Mâine, în prima zi de weekend, temperaturile rămân ridicate, maximele anunțate de specialiști urmând să oscileze între 18 li 25 de grade Celsius.

Sunt posibile ploi de scurtă durată în nord sud și sud-est, acolo unde cerul va fi mai mult înnorat în timpul zilei.

Prognoza meteo ANM

Prognoza meteo ANM. Sursa foto: Pixabay

Astăzi, în România, ploile vor pune stăpânire pe o mare parte a țării. Aversele vor fi însoțite de fenomene electrice, vântul va sufla puternic și este posibil să apară și grindină în Transilvania și în Oltenia, după cum au preconizat meteorologii. Vineri, Dobrogea va fi ocolită de ploile care vor cădea peste întreaga țară.

Va ploua în multe regiuni ale României

Vântul va sufla slab și moderat și vor exista intensificări pentru scurte perioade în centrul și sud-vestul țării. Cerul se va menține înnorat, mai puțin în zona litoralului. Aici se vor consemna maxime de până la 27 de grade Celsius, la început de weekend.

De asemenea, valorile maxime ale zilei vor varia între 16 și 29 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade Celsius, au mai transmis cei de la ANM.

Astăzi, în București cerul se va prezenta mai mult senin, vor exista unele înnorări la finalul zilei, atunci când este posibil să și plouă. Vântul va sufla slab și moderat, iar maximele vor atinge valoarea de 27 de grade Celsius.

 

 

Revista presei