Mircea Geoană acuză partidele: Folosesc tot soiul de instrumente împotriva mea. Update

Mircea Geoană acuză partidele: Folosesc tot soiul de instrumente împotriva mea. Update Mircea Geoana. Sursa foto: Facebook / Mirea Geoană

Update: Mircea Geoană și-a depus candidatura la Biroul Electoral Central, împreună cu listele de semnături. El a susținut, în acest context, o declarație de presă în care a acuzat o campanie de compromitere a sa. Candidatul independent a făcut referire la articolul de presă în care se spune că unul dintre colaboratorii săi, Rareș Mănescu, este partener de afaceri cu un apropiat al Kremlinului.

În acest context, a declarat că este vorba despre o campanie parte a războiului hibrid dus de Rusie. El a precizat că se dorește compromiterea sa ca fost oficial al NATO, dar și ca potențial președinte al României. De aceea, a precizat, a solicitat instituțiilor să ia măsuri pentru clarificarea acestor aspecte.

Mircea Geoană a catalogat atacurile din ultima vreme la adresa sa drept "brutale", dirijate de anumite partide politice. Candidat independent la președinția României, fostul secretar general adjunct al NATO spune că  "se folosesc tot soiul de instrumente" pentru a-l opri din cursa pentru Cotroceni.

"Toată lumea e foarte vigilentă"

Mircea Geoană afirmă că "sunt foarte multe ingerințe și din exterior împotriva campaniei mele și împotriva democrației românești". El este convins că "toată lumea e foarte vigilentă, inclusiv instituțiile statului român".

Fostul oficial NATO crede că politica este un sport de contact, dar ar trebui să aibă anumite reguli, iar atacurile împotriva sa au fost țintit ideea de a nega independența sa politică. "Și de aceea vreau ca lumea să fie conștientă de faptul că n-am în spate un partid", a declarat Mircea Geoană la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu". "Încearcă să mă oprească în a câștiga președinția, se folosesc tot soiul de instrumente", a adăgat acesta.

Traian Băsescu

Traian Băsescu. Sursa: EVZ

A fost distrus după înfrângerea din fața lui Băsescu

Mircea Geoană a vorbit și despre episodul "Mihaela, dragostea mea", din anul 2009, când pierdea dramatic alegerile prezidențiale în fața lui Traian Băsescu.

El recunoaște că a fost doborât și că și-a revenit cu greu, după câteva luni. "Cred că a fost un moment în care parcă a căzut cerul pe mine, parcă se prăbușește ceva, sentimentul efectiv de surpriză, de uimire, de mânie", a afirmat fostul secretar general adjunct al NATO.

"Nu totul a fost cușer în operațiunea respectivă"

El declară că a avut indicii "că nu totul a fost cușer în operațiunea respectivă". "Ai sentimentul că parcă joci într-un film în care tu ești actorul principal, dar parcă nu ești tu în rolul respectiv", a completat Mircea Geoană. Actualul candidat la președinție recunoaște că a fost afectat psihic și emoțional. "Au trecut probabil luni și ani de zile până când să cicatrizez acel moment. A fost foarte complicat pentru mine".

Recent, Mircea Geoană a acuzat o campanie menită să-i compromită candidatura la Cotroceni, după ce au apărut informații despre presupuse legături de afaceri ale unui colaborator cu un propagandist rus.

Revista presei