Explozii la ambasada Israelului din Copenhaga. Poliția investighează un posibil atentat

Explozii la ambasada Israelului din Copenhaga. Poliția investighează un posibil atentat Poliția daneză Sursa foto: X

O serie de explozii au fost semnalate în această dimineață în vecinătatea Ambasadei Israelului din Copenhaga. Autoritățile locale au inițiat o investigație pentru a stabili responsabilități.

Poliția daneză a declarat a fost vorba despre două deflagrații. Din fericire, au precizat oficialii, nu au existat victime omenești.

Explozii la ambasada Israelului

Poliția daneză a anunțat că investighează două deflagrații care s-au produs în vecinătatea ambasadei Israelului din Copenhaga. Polițiștii au precizat că nu au existat victime omenești. De asemenea, au mai spus că încearcă să stabilească dacă între explozii și ambasada Israelului există vreo legătură.

„Nimeni nu a fost rănit și efectuăm investigațiile inițiale la fața locului. (...) O posibilă legătură cu ambasada israeliană, situată în zonă, este în curs de investigare”, a anunțat poliția din Copenhaga pe X.

Ministerul Afacerilor Externe din Israel nu a făcut comentarii legate de acest incident. Poliția, pe de altă parte, a anunțat că va oferi mai multe detalii, în cadrul unei conferințe de presă. Autoritățile daneze au precizat că nu se pot pronunța dacă exploziile au vreo legătură cu situația din Orientul Mijlociu.

Alte incidente semnalate în Suedia

Cele două explozii din Copenhaga nu par a fi un caz izolat. Marți seara, au fost trase focuri de armă asupra ambasadei israeliene din Stockholm, capitala Suediei. Publicația locală Aftonbladet, a relatat că ambasadorul se afla la un eveniment public. El a fost preluat de gărzile de corp și dus la adăpost.

Astfel de incidente au loc în contextul intensificării tensiunilor din Orientul Mijlociu. Iranul a lansat un tir de rachete balistice, marți seara, împotriva statului israelian. Atacul s-a dorit o replică după uciderea liderului Hamas, la Teheran, și a șefului Hezbollah, în Beirut, în explozii.

Mai mulți experți în politică internațională se tem că tensiunile ar putea escalada și s-ar putea ajunge la un război regional.

Iranul a amenințat că un răspuns al Israelului la cele aproape 200 de rachete pe care le-a lansat, va avea urmări. Dacă acest lucru se întâmplă, oficialii israelieni sunt dispuși să lanseze inclusiv lovituri asupra instalațiilor nucleare ale Iranului.

Explozii în Fâșia Gaza

Peste 30 de palestinieni ar fi fost uciși în explozii, după un atac aerian israelian asupra unei școli și a unui institut care găzduiește persoane strămutate în Gaza. Informația a fost prezentată de radioul oficial Voice of Palestine, informează Reuters.

Pe de altă parte, oficialii Hezbollah au declarat că se confruntă cu forțele israeliene infiltrate în orașul libanez Adaisseh. Potrivit organizației, unitățile israeliene au fost forțate să se regragă din zonă. Orașul Adaisseh se află pe partea libaneză a graniței cu Israelul, la doar 200 de metri de orașul israelian Misgav Am.

Armata israeliană a declarat că Divizia 36 și forțe suplimentare se alătură operațiunii terestre din Liban, transmite Reuters.

 

Revista presei