Curry din coji de banană. Rețetă excelentă pentru minimizarea risipei alimentare

Curry din coji de banană. Rețetă excelentă pentru minimizarea risipei alimentare Rețete tradiționale de Sărbători din întreaga lume. Sursa Foto: Dreamstime.com

Nadiya Hussain ne prezintă o modalitate foarte bună de a folosi ingrediente pe care mai toată lumea le aruncă la gunoi. Astfel, această rețetă conține coji de banane și dispune de un mod foarte simplu de preparare. De asemenea, este un preparat foarte gustos.

„Am mâncat coji de banane toată viața noastră, așa că nu suntem în niciun fel șocați sau bulversați de așa ceva”, spune Nadiya Hussain.

Curry din coji de banană

„Știu că nu este normal pentru toată lumea, dar dacă faceți pâine cu banane sau aveți copii ca ai mei și treceți prin banane ca și cum ar ieși din modă, încercați asta. Este atât de ușor și o modalitate atât de bună de a folosi ceva ce cam toată lumea aruncă la gunoi.”

Timpul de preparare pentru acest preparat este de 8 minute. De asemenea, timpul de gătire este de aproximativ  o oră și zece minute.

Ingrediente

Coji de la 6 banane

1 lămâie, doar sucul

5 linguri de ulei

2 cepe, tăiate cubulețe

1½ linguriță sare

2 lingurițe de pastă de ghimbir

2 lingurițe pastă de usturoi

1 roșie, tăiată cubulețe

2 linguri de piure de roșii

3 lingurițe garam masala

2 lingurițe de pudră de chilli (opțional)

300 ml apă

Coriandru feliat subțire, pentru servire

Mod de preparare

Pentru pasul unu începeți prin a tăia în felii subțiri coaja bananelor și stoarceți sucul de lămâie peste tot pentru a opri puțin procesul de rumenire. Acestea se vor rumeni imediat ce sunt decojite, sunt cunoscute pentru acest lucru, dar este în regulă.

La pasul doi se toarnă uleiul într-o tigaie antiaderentă medie și, de îndată ce uleiul este fierbinte, se adaugă ceapa și sarea și se gătește până se rumenește.

De îndată ce ceapa este moale și rumenită, adăugați pasta de ghimbir, pasta de usturoi, roșiile și piureul de roșii, gătiți timp de câteva minute și apoi adăugați garam masala și pudra de chilli și amestecați.

Se adaugă cojile de banane tăiate felii și se fierb în condimente la foc mare timp de câteva minute. Se toarnă apa și se fierbe la foc mediu, cu capacul pus, timp de 30 de minute.

Scoateți capacul și gătiți acum până când amestecul este mai uscat și nu apos. Se presară peste coriandru și se servește, potrivit independent.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei