Vremea se schimbă total în Republica Moldova, scad temperaturile și vin ploile

Vremea se schimbă total în Republica Moldova, scad temperaturile și vin ploile Prognoza meteo. Sursă foto: unsplash

Vreme în schimbare, azi, în Republica Moldova, diametral opusă față de ziua precedentă. Temperaturile încep să scadă și revin ploile abundente în mai multe regiuni ale țării. Va fi înnorat pe tot parcursul zilei, în toată țara, după cum au anunțat specialiștii meteo. Maximele zilei se vor situa între valorile de 17 - 23 de grade Celsius, în timp ce minima va coborî până la 13 grade Celsius.

Vreme închisă în Republica Moldova, va ploua în toată țara

Vor fi 23 de grade Celsius la Chișinău și Ștefan-Vodă, se vor înregistra 21 de grade la Bălți și Cahul și câte 17 la Rîbnnița și Briceni. Va ploua din plin în nodrul țării, ploi fiind așteptate și în restul regiunilor, dar în cantități mai mici.

Mâine, valorile termice vor continua să coboare și se vor încadra între 15 și 19 grade Celsius. Doar în est și în centrul țării își va mai face apariția Soarele, printre nori, în rest cerul va fi acoperit de nori.

furtuna, meteo

Ploi. Sursa foto: Joe/ Pixabay

În România, duminică, sunt așteptate ploi în toate zonele. Temperaturile vor scădea vertiginos, cauza fiind un val de aer polar.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la ora 10:00 va intra în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de ploi puternice, intensificări ale vântului și descărcări electrice, după cum au informat specialiștii meteo.

Precipitații abundente în România

Toată țara va fi afectată de avertizările ANM. Există un risc mai mare de inundații în partea de nord și cea de est a Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali. Acolo unde din cauza acumulării, cantitățile de apă vor fi de 50 - 90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp.

Ca intensitate, vântul va sufla slab și moderat, cu rafale de 45 - 65 km/h în timpul precipitațiilor. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale ce vor depăși 70 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între valorile de 12 - 28 de grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor încadra între 3 - 15 grade Celsius, au mai anunțat specialiștii meteo.

Revista presei